Poliţia din Hamburg va relaxa condiţiile privind aspectul fizic al agenţilor

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto Pexels
Foto Pexels

Scad cerinţele privind aspectul fizic al poliţiştilor din Hamburg, Germania. 

Poliţia oraşului german Hamburg va fi mai indulgentă faţă de aspectul candidaţilor pentru acest post. Parlamentul oraşului vrea să ridice restricţiile care îi împiedică pe cei care au tatuaje pe părţile expuse ale corpului să obţină un astfel de loc de muncă. În prezent, poliţia germană nu are voie să angajeze o persoană dacă are tatuaje, ce nu pot fi ascunse de uniformă.

Parlamentarii consideră că această abordare este nedreaptă, deoarece "taie" de pe listă mulţi candidaţi, care ar dori să îşi desfăşoare activitatea în rândul forţelor de ordine şi au sănătatea necesară pentru aceasta, dar le este frică să aplice pentru un post vacant din cauza tatuajelor lor. În plus, parlamentarii spun că tatuajele au devenit ceva obişnuit în societatea germană.

Aceştia estimează că aproape 25% din populaţie are cel puţin un tatuaj. Poliţia oraşului a evaluat pozitiv planurile parlamentarilor. Cu toate acestea, a subliniat că tatuajele care glorifică violenţa, discriminarea sau sunt contrare constituţiei ar trebui să rămână interzise. Germania nu este prima ţară în care cerinţele pentru aspectul fizic al poliţiştilor ar putea fi relaxate.

Anul acesta, persoanelor tatuate li s-a permis să servească în poliţia Austriei, scrie Rador Radio România.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel