Plângerea legată de scenele de nuditate din Romeo şi Julieta, din 1968, respinsă în instanţă

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels

Instanţa a respins plângerea celor doi actori din rolurile lui Romeo şi Julieta din filmul cu acelaşi nume din 1968, cu privire la scenele de nuditate. 

Plângerea depusă de cei doi actori care i-au interpretat pe Romeo şi Julieta în filmul din 1968 al lui Franco Zeffirelli "Romeo and Juliet", în care acuză compania de producţie a filmului, Paramount Pictures, de o scenă de nuditate neconsensuală, a fost respinsă joi de către o judecătoare americană, informează AFP.

Olivia Hussey şi Leonard Whiting aveau 15 şi, respectiv, 16 ani la momentul filmărilor, subliniază plângerea.

Fiecare dintre ei a câştigat un Glob de Aur pentru interpretarea lor din film.

În prezent septuagenari, cei doi actori au intentat proces în California în luna decembrie, acuzând Paramount că i-a exploatat sexual pe când erau încă minori prin difuzarea unei scene intime în care sunt vizibile fesele goale ale lui Whiting şi sânii dezgoliţi ai lui Hussey.

Joi, o judecătoare din Los Angeles a respins plângerea şi a dat dreptate Paramount, estimând că scena în cauză nu constituie "pornografie infantilă".

Reclamanţii nu au reuşit să prezinte suficiente dovezi care să demonstreze "că filmul în cauză poate fi considerat suficient de sugestiv pe plan sexual pentru a fi considerat definitiv ilegal", a afirmat judecătoarea, într-o decizie relatată de Variety.

Revista de specialitate a subliniat că Olivia Hussey a apărat scena incriminată în cadrul unui interviu acordat în 2018. La vremea respectivă, vedeta declara că Franco Zeffirelli a filmat această scenă într-o manieră adecvată.

"A fost necesar pentru film", preciza actriţa la vremea respectivă.

Cu toate acestea, în plângerea lor, cei doi actori îl acuză pe regizorul italian Franco Zeffirelli, care a murit în 2019. Potrivit documentului, cineastul a insistat foarte mult ca ei să filmeze această scenă, fără de care "filmul ar fi eşuat", deşi iniţial ea trebuia să fie realizată cu cei doi "purtând lenjerie intimă de culoarea pielii".

Ca urmare a presupuselor acţiuni ale lui Zeffirelli şi Paramount, Whiting şi Hussey au susţinut că s-au confruntat cu suferinţă fizică, mentală şi emoţională, precum şi cu pierderea veniturilor "pe durata vieţii" şi a oportunităţilor de angajare. Ei au solicitat despăgubiri de 500 de milioane de dolari.

Avocatul lor a "denunţat cu tărie" decizia luată de judecătoare joi. El şi-a anunţat intenţia de a sesiza instanţele federale americane în viitorul apropiat, într-un comunicat trimis AFP.

"Exploatarea şi sexualizarea minorilor în industria cinematografică trebuie confruntate şi tratate legal pentru a proteja persoanele vulnerabile", a declarat acesta, scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel