Piesa celor de la Nazareth care a provocat cele mai mari CONTROVERSE

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Piesa celor de la Nazareth care a provocat cele mai mari CONTROVERSE/Captura Youtube
Piesa celor de la Nazareth care a provocat cele mai mari CONTROVERSE/Captura Youtube

Unul dintre cele mai cunoscute cântece rock clasice din anii '70 care nu a fost un single a fost "Hair of the Dog" al trupei Nazareth. În special, cântecul a provocat controverse înainte și după lansare. În ciuda recepției sale mixte, "Hair of the Dog" a inspirat un cover de la Guns N' Roses.

De ce piesa "Hair of the Dog" a trupei Nazareth include blasfemii în versuri, dar nu și în titlu

Piesa "Hair of the Dog" a trupei Nazareth folosește în mod repetat expresia "Son of a b****". Potrivit unui interviu acordat în 2004 pentru Classic Rock, trupa a vrut să dea cântecului titlul "Son of a B****". Totuși, cenzurii nu le-a plăcut acest titlu. În ciuda acestui fapt, membrii trupei Nazareth încă se referă la cântec prin titlul original.

Chiar și cu noul său titlu, "Hair of the Dog" a dat de furcă. Pete Agnew de la Nazareth și-a amintit de unul dintre spectacolele trupei care a fost televizat în Chile.

"În prima seară, John Denver a fost capul de afiș, iar noi ne-am încheiat recitalul punând publicul să cânte împreună cu "Son of a B****"", explică Agnew. "Am fost pe prima pagină a tuturor ziarelor - 'Nazareth go home'. Spuneau că noi corupem tineretul națiunii cu înjurături. 

"În seara următoare, pe care am fost cap de afiș, Lady Mayoress a intrat în cabină și ne-a spus: "Nu veți termina cu acest cântec"", și-a amintit el. "Darrell [Sweet] a dat din cap: "Da, bine". Și am început cu el în schimb".

Nazareth și "Hair of the Dog" au avut câțiva fani celebri, inclusiv Guns N Roses.

"Chiar înainte ca ei să devină cu adevărat faimoși, am cântat șase concerte în California, iar ei au venit la toată lumea", și-a amintit Agnew.

"Mai târziu, în Winnipeg, am cântat într-un local cu 5.000 de locuri, iar ei erau la enormodome, mai jos pe drum, dar au venit și au stat chiar în fața scenei pentru setul nostru. Publicul nostru spunea: "Iisuse, ăștia sunt Guns N' Roses!"

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel