Petrolul rușilor nu mai este descărcat în cele mai importante porturi europene

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Agenţia Internaţională a Energiei: Piaţa se va confrunta în 2024 cu un deficit de aprovizionare cu petrol
Agenţia Internaţională a Energiei: Piaţa se va confrunta în 2024 cu un deficit de aprovizionare cu petrol

Muncitorii portuari olandezi au refuzat, duminică, să descarce un petrolier care transporta motorină rusească, pe fondul sancțiunilor pe care statele europene se pregătesc să le impună Moscovei în urma invaziei rusești în Ucraina.

Nava Sunny Liger a preluat aproximativ 60.000 de tone de motorină în portul rusesc Primorsk la sfârșitul lunii aprilie, potrivit unui raport al portului și datelor de urmărire a petrolierelor compilate de Bloomberg.

I s-a refuzat intrarea într-un port suedez, înainte de a fi refuzat la Rotterdam și apoi la Amsterdam în ultimele zile, potrivit lui Niek Stam, director al FNV Havens, sucursala portuară a sindicatului olandez FNV.

"Dacă lucrătorii portuari din altă parte a lumii refuză încărcătura, o vom refuza și noi", a declarat acesta într-un interviu acordat duminică. "Facem acest lucru pe baza solidarității internaționale".

Nava se află în largul orașului portuar IJmuiden, în apropiere de zona portului Amsterdam, și nu este clar cât timp va aștepta acolo, a spus Niek Stam.

Uniunea Europeană a impus sancțiuni în încercarea de a izola Rusia, dar până acum a exclus de pe listă petrolul și gazele. Blocul urmează să propună o interdicție asupra petrolului rusesc până la sfârșitul anului, restricțiile asupra importurilor urmând să fie introduse treptat până atunci, potrivit unor surse de la Bruxelles.

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel