Petardele, o posibilă cauză a incendiului de la Constanța

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Incendiul de la Constanța ar fi putut fi cauzat de explozia unor petarde, obiecte pirotehnice care se obțin foarte ușor, în ciuda legislației care nu permite utilizarea acestora decât în condiții speciale.

Produsele ilegale pot fi găsite atât în în piețe, cât și pe Internet, acestea fiind încadrate la articolele pirotehnice de divertisment. Chiar miercuri seară, pe Arena Naţională, în timpul meciului FCSB-Rapid, suporterii au aruncat cu zeci de a petarde și fumigene pe teren, deși accesul pe stadion cu astfel de produse este strict interzis.

”Le găsim de cumpărat fie în magazine, care le vând legal, sau pe site-uri care le vând legal, dar de cele mai multe ori ele sunt vândute clandestin, foarte mult online în ultima perioadă, dar și în piețe”, spun cei de la Digi24. 

Aceste articole pirotehnice sunt împărțite în patru categorii, în funcție de zgomotul pe care îl produc, dar și riscul pe care îl presupun. Legislația mai prevede articolele pirotehnice de scenă, de risc scăzut ori mai mare, care pot fi manevrate exclusiv de profesioniști și pirotehnicieni.

Articolele categoriei F1, care au cel mai mic risc și au un nivel de zgomot scăzut pot fi cumpărate de persoane cu vârsta de peste 16 ani din magazinele autorizate, fie online, fie fizice. Articolele încadrate în celelalte categorii, cum ar fi cele de scenă, pot fi cumpărate de persoane cu vârsta minimă de 18 ani. 

Un locatar a spus, în exclusivitate pentru DCNews, că s-a intervenit rapid.

”Incendiul a izbucnit în jur de ora 1.00. S-au auzit bubuituri puternice. Oamenii s-au panicat. Au venit inițial în jur de 20 de autospeciale, pompieri, ambulanțe, SAJ, SMURD. Unele persoane au ieșit pe casa scării, altele, de la etajele superioare, au fost coborâte cu autoscările”, a spus locatarul.

Noi reguli privind BONURILE de masă, CADOURILE și VOUCHERELE de VACANȚĂ

În urma incendiului izbucnit în municipiul Constanța, la Spitalul Județean au fost aduși nouă pacienți, doi copii și șapte adulți. Un singur pacient a fost preluat pe codul roșu, fiind urgență majoră, cu arsuri de căi aeriene superioare și arsuri de gradul II pe 7% din suprafața corporală. Acesta a rămas internat la chirurgie plastică/terapie intensivă. Este singurul pacient care a rămas internat. În cazul celorlalți opt, o femeie a refuzat internarea, iar celelalte persoane nu au necesitat spitalizare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel