Performanțele vehiculelor electrice de la Ferrari. CEO Benedetto Vigna: ”Ceea ce cu adevărat mă liniștește este faptul...”

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Sursă foto: Pexels (Vincenzo Malagoli)
Sursă foto: Pexels (Vincenzo Malagoli)

CEO-ul Ferrari a vorbit despre modul în care compania va livra vehicule electrice cu performanțe care să se ridice la precedentul creat. 

CEO-ul Ferrari a vorbit marți despre temerile că viitoarea ofertă de flotă electrică a companiei va compromite performanța, spunând pentru CNBC că producătorul de mașini de lux are o ”înțelegere profundă” a dinamicii vehiculelor. Într-un interviu cu Joumanna Bercetche de la CNBC, Benedetto Vigna a fost întrebat despre greutatea bateriilor utilizate într-un vehicul electric și dacă un model electric ar fi capabil să păstreze senzația, puterea și aerodinamica unui Ferrari clasic. 

”În ceea ce privește conducerea, în ceea ce privește dinamica vehiculului, putem gestiona această greutate suplimentară. Este adevărat, avem cu câteva 100 de kilograme mai mult decât o mașină ICE obișnuită pentru același tip de cai putere, dar ceea ce cu adevărat mă liniștește este faptul că avem o înțelegere profundă a dinamicii vehiculului, Luați în considerare astăzi, o mulțime de mașini au, mai mult sau mai puțin, acces la aceleași cipuri electronice. Dar noi, cei de la Ferrari, inginerii de la Ferrari sunt capabili să furnizeze ceva unic, care este distinctiv. Deci este o provocare, dar o vedem ca pe o oportunitate de a continua să facem ceva unic”, a spus el.

Un Ferrari electric va fi lansat în 2025

Ferrari intenționează să lanseze o mașină complet electrică în 2025, deși motoarele cu ardere internă urmează să joace încă un rol semnificativ în viitorul său. Compania a spus că ICE-urile vor avea o cotă de 40% în ”oferta sa de produse” până în anul 2026, vehiculele hibride și complet electrice reprezentând 60%. Până în 2030, dorește ca ICE-urile să reprezinte 20% din oferta sa, vehiculele hibride și complet electrice având fiecare o cotă de 40%.

În ceea ce privește planurile pentru vehicule electrice, Ferrari spune că celulele bateriei sale urmează să fie asamblate în Maranello, Italia.

”Modulele de baterie realizate manual vor fi integrate în șasiul mașinilor într-un proces axat pe reducerea greutății vehiculului”, a fost precizat într-un comunicat al companiei.

Alți producători de automobile de lux, cum ar fi Bentley Motors deținut de Volkswagen și Rolls-Royce Motor Cars de la BMW, dezvoltă, de asemenea, strategii de electrificare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel