Paul McCartney descoperă ”SALAMUL DE SOIA”: Investește în produse VEGANE de fast-food

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: TiNDLE, Next Gen Foods; Paul McCartney, facebook
Foto: TiNDLE, Next Gen Foods; Paul McCartney, facebook

Paul McCartney a ajutat la strângerea de 100 de milioane de dolari pentru pornirea unei fabrici care produce carne vegetală cu gust de pui.

 

Legendarul muzician britanic Sir Paul McCartney, care este vegetarian de mai mulți ani, a ajutat producătorul vegan de pui din Singapore Next Gen Foods să strângă o sumă record, de 100 de milioane de dolari.

Puiul TINDLE este făcut dintr-o emulsie vegetală, iar aceasta este una dintre cele mai mari investiții de până acum în sectorul cărnii alternative.

La injecția de capital au participat investitori existenți și alții noi, inclusiv Alpha JWC, EDBI și MPL Ventures, impulsionați de deciaziz lui Sir Paul McCartney, scrie Vegconomist.

Noua finanțare va accelera implementarea Next Gen Foods pe piețele cheie și va ajuta la răspândirea puiului vegan TINDLE în toate cele 50 de state din SUA, lucru care a devenit posibil după semnarea unui acord cu cel mai mare distribuitor din SUA DOT Foods.

TINDLE este deja disponibil în meniurile unor restaurante americane de pe coasta de est și de vest și din întreaga țară prin intermediul platformei de livrare online Goldbelly.

 

Ce conține ”carnea”

 

Puiul de legume de la Next Gen Foods a devenit rapid un preferat al consumatorilor datorită texturii sale, care are un gust foarte asemănător cu puiul obișnuit.

TINDLE este fabricat din emulsie vegetală proprie unică, denumită Lipi, care include 9 ingrediente.

Emulsia este pe bază de soia, gluten de grâu și amidon de grâu, ulei de cocos, fibre de ovăz și metilceluloză. Toate acestea se fac pe bază de ulei de floarea soarelui, care, potrivit producătorilor, imită perfect grăsimea de pui.

Publicația mai notează că o parte din fonduri vor fi destinate deschiderii unui nou centru de cercetare în Singapore, în cursul acestui an.

Nu este prima încercare de a obține produse asemănătoare cărnii din substanțe vegetale. Startup-ul israelian Redefine Meat, care imprimă carne vegetală pe o imprimantă 3D.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel