Patru sfaturi esențiale pentru a nu te îngrășa în Postul Paștelui. Carmen Brumă: „E posibil să aibă mai multe calorii decât cele convenționale”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi esențiale pentru a-ți ține în frâu kilogramele în plus în timpul postului.

În curând intrăm în Postul Mare sau Postul Paștelui, când toți creștinii vor renunța timp de 40 de zile la produsele animale, adică ouă, lapte, carne sau pește. În acest sens, Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi în mediul online pentru cei care vor urma acest post și nu vor să se îngrașe. Așadar, celebra nutriționistă subliniază patru pași peste care nu trebuie să treci în această perioadă, dacă nu vrei să te trezești cu mai multe kilograme în plus.

„4 SFATURI CA SĂ NU TE ÎNGRAȘI ÎN POST
1. Evită excesul de alimente foarte procesate, gen șnițel de post, hamburger de post, mezeluri de post, maioneza de post, care conțin cantități mari de carbohidrați simpli
2. Mănâncă suficiente proteine vegetale din surse diferite, astfel încât să ai toți aminoacizii esențiali!
3. Nu exagera cu dulciurile vegane care au creme/blaturi din nuci/caju/alune. E posibil să aibă mai multe calorii decât cele convenționale
4. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, pătrunjel)”, a scris Carmen Brumă pe rețelele de socializare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Alimentele care previn gerul

Carmen Brumă dezvăluia în trecut care sunt alimentele care te pot scăpa de frigul de afară. Soția lui Mircea Badea a pus accentul, mai degrabă, pe niște condimente care nu trebuie să-ți lipsească în sezonul rece din meniu. 

„Iată câteva alimente pe care trebuie să le includeți în alimentație atunci afară e ger:

1.GHIMBIRUL ȘI HREANUL. Au efecte asemănătoare, stimulează digestia, combat durerile articurale , stimulează imunitatea și îți dau senzația de căldură. Ghimbirul poate fi folosit în ceaiuri calde, limonadă, sucuri de fructe, dulciuri sau preparate din carne și peste. Hreanul este în general asociat cu carne sau murături.

2. CEAPĂ ȘI USTUROIUL Au proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice și îmbunătățesc circulația

3. SUPĂ DE OASE ȘI CARNE hrănește corpul și îl încălzește. Poate fi preparată în cantități mari și congelată în recipiente care să fie ușor de încălzit. Rețeta e simplă: se fierbe carnea cu oase (sau peștele întreg) până când carnea se desprinde de pe acestea. Se strânge spumă care se formează la suprafață și se pot adaugă legume tăiate mărunt. Colagenul conținut ajută pielea și articulațiile, mai ales iarnă. Supă de carne și oase contribuie și la depășirea mai rapidă a răcelilor, fluidificând mucusul și ajutând în eliminarea lui.”, a mai dezvăluit celebra antrenoare de fitness. 

Cum ne întărim sistemul imunitar

„Unul dintre cele mai căutate subiecte în această perioadă este stimularea sistemului imunitar sau întărirea sistemului imunitar. Așa cum am mai spus și în alte rânduri, eu cred că un sistem imunitar echilibrat nu se obține printr-o singură măsură, ci printr-un complex de măsuri, o conduită de viață, un stil de viață, care include o alimentație echilibrată, somn de calitate, mișcare practicată în mod constant, evitarea kilogramelor în plus, hidratare corespunzătoare, managementul stresului și, nu în ultimul rând, suplimente alimentare de calitate, la recomandarea medicului.”, a spus Carmen Brumă, pe rețelele de socializare. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel