Compania se gândește la o nouă armă pentru a contracara fenomenul conturilor folosite de mai multe persoane: veți putea cumpăra locuințe suplimentare, la 2,99 USD fiecare.
În încercarea de a stopa pierderile de clienți, încă de la începutul anului Netflix luptă împotriva fenomenului de partajare a parolelor între persoane care nu locuiesc împreună și nu fac parte din aceeași familie, potrivit unui articol publicat în Repubblica.
În două pagini diferite de asistență, una generală și cealaltă dedicată Hondurasului (care se numără printre țările în care va fi lansat testul, alături de Argentina, Republica Dominicană, El Salvador și Guatemala), compania a amintit că ”am dorit să creem un serviciu de streaming ușor de utilizat chiar și pentru persoanele care călătoresc”, și că ”este grozav că abonații iubesc atât de mult filmele și serialele încât vor să le distribuie mai pe scară largă”, dar și că ”partajarea pe scară largă a contului ne subminează capacitatea de a investi și de a îmbunătăți serviciile noastre”.
Pe scurt: compania vrea să strice planurile celor care, prefăcându-se că sunt în jurul lumii, în vacanță sau la serviciu, dau (sau vând) prietenilor sau cunoștințelor accesul la contul Netflix.
Indiferent de cost, fiecare cont va include o adresă ”unde te poți bucura de Netflix pe oricare dintre dispozitivele tale”; pentru a folosi Netflix în altă parte, va trebui să plătiți 2,99 USD în plus pentru fiecare casă suplimentară (pot fi adăugate până la 3).
Când Netflix vorbește de contul de ”acasă”, face referire evident la adresa fizică a titularului abonamentului: pentru a înțelege dacă se află sau nu în acel loc, trebuie să poată înțelege clar unde se află.
Cum o va face?
”Vom folosi informații referitoare la adresa IP, ID-ul dispozitivului și activitatea contului”, a explicat compania, îndemnând oamenii să ”se asigure că dispozitivele sunt (toate, n.red.) conectate la aceeași conexiune la internet” și ”nu conectat la un VPN, proxy sau orice alt serviciu similar”.
În cazul în care Netflix este accesat de pe un smartphone sau tabletă folosind conexiunea de date a SIM-ului, este probabil ca verificarea să fie efectuată asupra operatorului care furnizează serviciul, pentru a verifica dacă acesta este cel la care vă conectați de obicei.
Asta înseamnă că vom putea accesa streamingul Netflix doar de acasă și nu vom putea vedea un film din camera de hotel în care suntem în vacanță?
Nu, înseamnă că vom putea face acest lucru de un număr limitat de ori: compania a clarificat că ”veți putea viziona Netflix pe un televizor departe de casă timp de până la 2 săptămâni, cu condiția ca abonamentul dvs. să nu fi fost anterior fost utilizat în acea locație” și că „”acest lucru este permis o dată pe an pentru fiecare locație ”.
În timp ce așteaptă să deschidă reclame suplimentare pentru a crea abonamente mai ieftine, compania Los Gatos a explicat în cele din urmă că ”în curând vei putea verifica unde este folosit contul tău și vei putea elimina oricând locuințe suplimentare din pagina Setări a contului”.
Citește și:
Netflix raportează pierderea a 200 de mii de abonați, problemele fiind cauzate în special de inflația ridicată din SUA, de războiul din Ucraina, dar și de concurența acerbă.
Compania de streaming prognozează rezultate slabe și în viitor, pe fondul ratării țintei de a aduce încă 2,5 milioane de abonați.
Suspendarea serviciului în Rusia după invazia Ucrainei a afectat puternic rezultatele Netflix, prin pierderea a 700.000 de membri.
Pe Wall Street, acțiunile Netflix au scăzut cu 26%, ceea ce reprezintă aproximativ 40 de miliarde de dolari din valoarea bursieră a companiei.
De când a avertizat în ianuarie despre creșterea slabă a abonaților, compania a pierdut aproape jumătate din valoare.
Scăderea numărului abonaților determină Netflix să ia în considerare oferirea unui tip de abonament la preț mai mic, dar care să includă publicitate în timpul vizionării filmelor, compania motivându-și intenția prin succesul ofertelor similare de la rivalii HBO Max și Disney+... Citește mai mult AICI.