Netflix a pierdut 40 de miliarde de dolari. Compania ia în calcul introducerea unui ABONAMENT mai mic

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
''Indiana Jones egiptean'' anunţă lansarea unui film despre Cleopatra în aceeaşi zi cu o producţie Netflix / Foto: pexels, freestocks.org
''Indiana Jones egiptean'' anunţă lansarea unui film despre Cleopatra în aceeaşi zi cu o producţie Netflix / Foto: pexels, freestocks.org

Netflix înregistrează prima scădere a numărului de abonați din ultimii 10 ani.

Netflix raportează pierderea a 200 de mii de abonați, problemele fiind cauzate în special de inflația ridicată din SUA, de războiul din Ucraina, dar și de concurența acerbă.

Compania de streaming prognozează rezultate slabe și în viitor, pe fondul ratării țintei de a aduce încă 2,5 milioane de abonați.

Suspendarea serviciului în Rusia după invazia Ucrainei a afectat puternic rezultatele Netflix, prin pierderea a 700.000 de membri.

Pe Wall Street, acțiunile Netflix au scăzut cu 26%, ceea ce reprezintă aproximativ 40 de miliarde de dolari din valoarea bursieră a companiei.

De când a avertizat în ianuarie despre creșterea slabă a abonaților, compania a pierdut aproape jumătate din valoare.

Scăderea numărului abonaților determină Netflix să ia în considerare oferirea unui tip de abonament la preț mai mic, dar care să includă publicitate în timpul vizionării filmelor, compania motivându-și intenția prin succesul ofertelor similare de la rivalii HBO Max și Disney+.

„Cei care au urmărit Netflix știu că am fost împotriva complexității reclamelor și că sunt un mare fan al simplității abonamentului”, a declarat CEO-ul Netflix, Reed Hastings. „Dar, oricât de mare fan sunt al acestui sistem, respect mai mult alegerea consumatorilor.”, a mai spus acesta.

Netflix a oferit o predicție sumbră pentru trimestrul de primăvară, prognozând că va pierde 2 milioane de abonați, în ciuda revenirii unor seriale atât de așteptate precum „Stranger Things” și „Ozark” și a debutului filmului „The Grey Man”, cu Chris Evans în rol principal. și Ryan Gosling. Wall Street a vizat 227 de milioane pentru al doilea trimestru, potrivit datelor Refinitiv, citate de Reuters.

Scăderea Netflix nu este singulară, celelalte companii de streaming înregistrând și ele scăderi, chiar dacă nu așa de pronunțate. Roku a scăzut cu peste 6%, Walt Disney cu 5% și Warner Bros Discovery cu 3,5%.

Hastings le-a spus investitorilor că pandemia a „creat mult zgomot”, făcând dificil pentru companie să interpreteze creșterea și refluxul afacerii sale cu abonament în ultimii doi ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel