Părintele Vasile Ioana: Ce spune despre tine faptul că la 40 de ani arăți ca la 60 de ani

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Vasile Ioana
Vasile Ioana

Ce spune despre tine faptul că la 40 de ani arăți ca la 60 de ani?

Răspunsul îl aflăm de la preotul Vasile Ioana.

Dan Negru: Păcatele deteriorează și corpul fizic?

Vasile Ioana: Da. Corpul fizic somatizează tot. Suma gândurilor noastre, trăirile, emoțiile noastre, toate se somatizează în organismul uman. Unde? În ficat, în stomac, în pancreas, în intestine, în inimă și chiar și în creier. Dacă un om de 40 de ani arată ca unul de 60 înseamnă că a mers constant peste viteza legală pe autostrada vieții. 

Suntem sinteza alegerilor noastre. Dacă tu ai ales să fii ponderat, vei trăi până la adânci bătrâneți și vei arăta cu vreo zece ani mai tânăr decât ești în realitate. Ia amintește-ți! Cum este pe pârtia de schi, când te afli la Sinaia, la cota 2000 și cobori? Trebuie să ai grijă cum iei virajele; când vezi că ai probleme și e gheață, mergi mai ușor. Dar, dacă nu respecți jaloanele și ieși din decor, ca Schumacher, o poți păți foarte rău.

Dan Negru: Este interesant cum organele corpului somatizează păcatele!

Vasile Ioana: Da. Gândurile și emoțiile noastre, conflictele pe care le avem cu semenii noștri, toate acestea sunt ca niște stimuli agresivi asupra organelor. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu dintre Dan Negru și Vasile Ioana care a luat forma unei cărți - Dialogul Speranței | Despre liniștea sufletului.

Din topul audiențelor TV în file de poveste, Dan Negru se destăinuie în acest volum, atât în fața părintelui Vasile Ioana, dar și în fața ta, cititorule. Confesiunea greșelilor lui, în care și tu te vei regăsi, cât și vorbele pline de lumină ale părintelui, îți vor alina și ție frământările sufletești și te vor ghida către o viață trăită cu sens.

Subiectele din carte sunt abordate într-un stil actual și de impact, împletind armonios două perspective asupra vieții din care se elimină aparentul antagonism și se creează o uniune și un dialog între ceea ce părea, altfel, divizat; cea a omului modern, și cea a omului cu căutări spirituale. Dialogul ni-l înfățișează pe omul modern deschis soluțiilor pe care credința i le poate oferi, iar pe credincios, foarte ancorat în realitățile actuale.

Cu alte cuvinte, acest volum îți va deschide calea către tine, te va învăța să te ierți și să-i ierți pe cei ce ți-au greșit, să te iubești și să îți prețuiești viața. Și te va ghida către centrul inimii tale, acolo unde se află Dumnezeu de fapt, acolo unde adevărul personal încearcă să se facă auzit, dar e din ce în ce mai greu să-l asculți într-o lume zgomotoasă.

Cartea a apărut la Editura Bookzone.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel