”Pana prostului” la mașinile electrice nu va mai costa o avere. Ford introduce încărcarea mașinilor, una de la cealaltă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Având la bază o idee similară cu cea aplicată la telefoanele mobile, Ford a venit cu o nouă tehnologie de încărcare a vehiculelor electrice, prin care o mașină electrică va putea livra energie pentru alte mașini. 

Pe principiul telefoanelor mobile care se pot încărca unele de la celelalte, Ford a implementat o tehnologie prin care orice mașină electrică va putea fi încărcată de la bateria pickup-ului F-150.

Producătorul american de automobile Ford a introdus o nouă tehnologie de încărcare a vehiculelor electrice. La o expoziție din Michigan, compania americană a prezentat un prototip care permite transferul de curent între mașinile electrice, scrie Forbes .

Pickup-urile F-150 vor fi echipate cu o priză Ford Pro Power de 240 V, un generator la bord și o baterie de mare capacitate pentru alimentare de urgență.

Sistemul va putea încărca orice altă mașină electrică, adaptoarele fiind incluse.

Acumulatorii pickup-ului vor putea fi folosiți și pentru a „gestiona consumul de energie din casă și echilibrarea rețelei”.

Ford a prezentat primul său pickup electric F-150 Lightning în mai 2021, care va intra pe piață din 2022.

Citește și: Brigitte Macron merge în justiție: Prima doamnă îi dă în judecată pe cei care susțin că s-ar fi născut bărbat

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel