Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a spus cum a ajuns Denis Politic în România, după ce a fost recrutat de Manchester United

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels

Denis Politic este revelaţia începutului de sezon în Superligă. Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a povestit cum a ajuns fotbalistul la nou-promovată. 

”Gabi Glăvan și rețeaua lui de scouting ne ajută mult. Ne-au propus mulți jucători, printre care și Dennnis, m-am uitat la el, mi-au povestit istoria lui, el a plecat la 16 ani recrutat la Manchester United, din motive administrative nu a putut semna cu el, pentru că trebuia să se mute alături de părinții lui.

Părinții au plecat după el în Anglia, a stat acolo prin academii, a fost la Cremonese, anul trecut a jucat în liga a treia din Anglia, unde nu e ușor să joci. Am avut referințe bune de la Gabi Glăvan. Noi căutăm să aducem oameni de calitate.

Indiferent cât de buni ești ca jucător, dacă nu ai caracter se anulează toate calitățile. Sunt mulți jucători care pleacă de mici în străinătate pentru a-și urma visele. În fotbalul românesc sunt puține cluburi care pot să pfere jucătorilor tineri o perspectivă reală. El a plecat acolo fără speranțe.

Să pleci la Manchester United și să ajungi să joci în liga a treia…. era descurajat. Nu știa dacă să vină în România, la Dinamo. L-am convins. E un copil bun, umil. Are calități foarte bune, accelerare, tehnică în viteză, atingeri fine, personalitate”, a spus Ovidiu Burcă la FANATIK SUPERLIGA.

Gabi Glăvan, despre metodele de scouting 

„Pe acești jucători aplicăm anumite criterii, pe care le discutăm în cadrul clubului. Spre exemplu, ca fundaș lateral avem nevoie de un jucător care are o anumită viteză; dacă nu o are nu ne interesează.

Sau ca atacant, dacă ne trebuie un atacant care își câștigă duelurile aeriene, pe care pot să joc direct iar dacă un jucător are o talie mai scăzută, nu mă interesează, indiferent de celelalte calități.

Mai punem și criterii cum ar fi acela de a le expira în maxim un an contractul pentru că nu avem buget mare de transferuri. Cu aceste criterii aplicate facem o bază de date cu cei mai buni 10 jucători din fiecare campionat, un total de aproximativ 400 de jucători. 

Toate aceste note se introduc într-o aplicație care le calculează pe bază de medie ponderată. Ce înseamnă asta? Dacă tu selectezi postul atacant, dacă dai o notă de 9 la finalizare și 2 la un atribut defensiv, nota de 2 va cântări mai puțin decât la un fundaș iar nota de 9 va cântări mai mult decât la un fundaș.

E un algoritm iar pe el noi formăm niște rapoarte. Raportul pentru fiecare jucător conține 5 puncte: fizic, tehnic, psihologic, tactic și social. 

Putem selecta jucătorii cu cea mai mare notă la general sau jucători cu cele mai bune note pe un anumit atribut, în funcție de ce urmărim. Baza de date este creată de noi, pe baza a ceea ce vedem și ce interpretăm noi", a declarat Glăvan pentru GSP

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel