Oțet de mere înainte de culcare! Cum să-l iei pentru a profita la maximum de beneficii

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Oțet de mere înainte de culcare! Cum să-l iei pentru a profita maximum de beneficii
Oțet de mere înainte de culcare! Cum să-l iei pentru a profita maximum de beneficii

Cine nu are oțet de mere acasă? Acesta este unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente în bucătărie, cu toate acestea, sunt mulți care îl folosesc pentru casă sau chiar pentru tratamente de frumusețe și sănătate datorită multiplelor sale proprietăți și beneficii. Dacă vrei să știi care sunt cu adevărat beneficiile acestui aliment și cum să-l iei pentru a beneficia de toate beneficiile, acest articol te va interesa.

Luați notițe, pentru că mai jos vă împărtășim recomandările dieteticienilor și vă explicăm cum să luați oțet de mere înainte de culcare pentru a profita la maximum de acest remediu casnic. 

Este bine să luați oțet de mere?

Oțetul de mere este un ingredient folosit în diverse remedii casnice, atât local, cât și prin ingerare, dar ce este sigur despre eficacitatea lui? Este chiar bine să bei oțet de mere?

Dieteticienii și experții au putut verifica că, într-adevăr, oțetul de mere are proprietăți benefice pentru sănătate. Acest lucru se datorează conținutului său ridicat de acid acetic, deoarece este un ingredient cu vitaminele A și B și că are și minerale esențiale precum fosfor, zinc sau calciu.

Cu toate acestea, deși este adevărat că consumul de oțet de mere poate fi benefic, este întotdeauna recomandat să îl consumi urmând recomandări specifice. De exemplu, nu trebuie depășită doza de 2 linguri diluate în apă și nu este recomandat să o consumați ca și cum ar fi un tratament zilnic, întrucât ingerat în exces poate avea unele consecințe.

Pentru ce este oțetul de mere?

Oțetul de mere este benefic pentru diferite tratamente din domeniul frumuseții. Cu toate acestea, găsim și multe beneficii pentru sănătate ale consumului de oțet de mere.

Oțet de mere pentru diabet

Printre beneficiile consumului de oțet de mere, acesta este cel mai proeminent. Acest ingredient poate ajuta la reglarea diabetului datorită conținutului său de acid acetic, o substanță care reușește să reducă nivelul zahărului din sânge la aceste tipuri de pacienți, așa cum a fost bine dovedit în studii recente.

De fapt, experții au stabilit că, pe lângă îmbunătățirea sensibilității la insulină, consumul de oțet de mere după masă duce la o îmbunătățire semnificativă a nivelului de glucoză din sânge.

Pentru combaterea problemelor digestive

Proprietățile antioxidante și antispastice ale oțetului de mere sunt ideale și pentru reducerea problemelor digestive. În acest caz, trebuie remarcat faptul că oțetul de mere singur nu poate vindeca diareea sau durerile severe de stomac, dar împreună cu o dietă blândă poate îmbunătăți foarte mult simptomele.

Funcția pectinei este importantă, o fibră care conține acest ingredient și care ajută la ameliorarea gazelor, balonării abdominale, spasmelor etc. De asemenea, dacă obișnuiți să suferiți de arsuri la stomac sau de senzație de greutate după masă, oțetul de mere diluat cu apă imediat după masă poate fi cel mai bun aliat al tău.

Scade colesterolul

Un studiu realizat în 2018 a stabilit că consumul de oțet de mere ar putea scădea semnificativ nivelul de colesterol și trigliceride. Datorită acestui fapt, puteți reduce factorii de risc pentru bolile de inimă și puteți evita problemele cardiace, deși consumând întotdeauna produsul cu atenție și fără abuz.

Oțet de mere pentru slăbit

Cu siguranță ați auzit vreodată că oțetul pentru pierderea în greutate este un bun remediu. Cu toate acestea, acest beneficiu este foarte controversat, deoarece, deși este adevărat că unele studii au arătat că oțetul de mere poate reduce nivelul de grăsime la oameni, aceste studii au fost făcute în mod special pe pacienți obezi. Aceasta înseamnă că nu toți cei care iau oțet de mere vor slăbi în mod miraculos, deși poate ajuta persoanele obeze dacă este luat înainte de fiecare masă și întotdeauna diluat într-un pahar cu apă (nu mai mult de două linguri). 

Citește și: Alimentele banale care te scapă de astenia de toamnă. Recomandările specialiștilor

Cum să bei oțet de mere înainte de culcare

Cel mai bun mod de a lua oțet de mere fără a-ți pune sănătatea în pericol este diluând două linguri într-un pahar cu apă.

Mai multe studii au stabilit că acesta este cel mai bun moment al zilei pentru a folosi acest remediu casnic, deoarece este momentul în care se obțin cele mai bune rezultate, în special pentru acele persoane care îl ingerează pentru a combate diabetul. Acest lucru se întâmplă deoarece acidul acetic împiedică digestia completă a carbohidraților mai complecși, ceea ce duce la o reducere a nivelului de glucoză din sânge.

Se diluează două linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă. Se amestecă bine ingredientele. Dacă gustul este foarte neplăcut, puteți adăuga puțină scorțișoară sau câteva picături de suc de lămâie.

Cu toate acestea, pentru persoanele care doresc să ia oțet de mere pentru a pierde în greutate, cea mai bună opțiune va fi să dilueze cele două linguri în apă și să bea amestecul înainte de fiecare masă.

Acest articol este doar informativ, nu avem puterea de a prescrie niciun tratament medical sau de a face niciun tip de diagnostic. Vă invităm să consultați un medic în cazul în care prezentați orice tip de afecțiune sau disconfort.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel