Revelion în beznă pentru europeni. Orașele care vor avea ARTIFICII la trecerea dintre ani

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: pexels, Salvatore De Lellis
Foto: pexels, Salvatore De Lellis

Deși au sperat că anul acesta vor putea organiza evenimente ”ca în vremurile bune”, cele mai multe dintre marile orașe ale lumii se văd nevoite să anuleze sau să reducă amploarea sărbătorilor publice de Revelion din cauza răspândirii fulgerătoare a Omicron.

În New York, petrecerea de Revelion din Times Square va fi fără exuberanța din anii trecuți: vor fi mai puțini participanți și toți cei prezenți trebuie să poarte mască, a anunțat biroul de presă al primarului New York-ului, Bill de Blasio.

Orașele mari din Europa au anunțat deja că petrecerile de Revelion vor fi anulate, scrie CNN.

ATENA, fără artificii la Acropole

Autoritățile elene au anunțat că toate sărbătorile publice de Crăciun și de Anul Nou, planificate de municipalități, sunt anulate.

Masca este obligatorie peste tot. Obligatorie este și testarea la intrarea în țară, iar cei care sosesc în Grecia sunt sfătuiți să mai facă câte un test în a doua și a patra zi de la sosire. În mijloacele de transport este obligatorie o mască de tip FFP2 sau purtarea a două măști.

BERLIN

Restricții mai dure vor fi impuse de autoritățile federale începând cu 28 decembrie. Se vor interzice adunările de Revelion, a anunțat cancelarul german Olaf Scholz, deci nu vor fi artificii la Berlin, și nici în alte orașe mari, cum ar fi Munchen sau Frankfurt.

Cei vaccinați/trecuți prin boală vor putea participa la reuniuni de maxim 10 persoane. Copiii cu vârsta de până la 13 ani sunt scutiți de noile restricții.

LONDRA anulează și ea. Va fi doar un program special, difuzat pe BBC

Evenimentele de Revelion au fost anulate și la Londra din cauza Covid, a scris pe Twitter primarul Londrei, Sadiq Khan.

„Din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid, am luat decizia dificilă de a anula evenimentul nostru de Revelion, din Trafalgar Square”, a spus primarul Londrei.

La sărbătoare erau așteptate să participe aproximativ 6.500 de persoane în Trafalgar Square. În schimb, un program va fi difuzat la miezul nopții pe BBC One, a spus Khan.

Citește și: A fumat ”ca miliardarii”. Tânăr amendat pentru că a plecat după un pachet de țigări

PARISUL anulează artificiile de pe Champs-Elysées

Parisul va întâmpina Anul Nou fără fastul din anii trecuți. Premierul francez, Jean Castex a declarat că marile petreceri publice și artificiile vor fi interzise în noaptea de Revelion și a recomandat chiar și persoanelor vaccinate să facă un test înainte de a se reuni pentru petrecerile de sfârșit de an, scrie Reuters.

ROMA

Roma se numără printre cele câteva orașe italiene care au decis să anuleze festivitățile. Sărbătorile de Revelion de pe tot cuprinsul țării au fost anulate, inclusiv concertele în aer liber și artificiile de la Veneția.

Cluburile de noapte vor fi închise și în luna ianuarie. În Campania a fost interzis și consumul de alcool în zonele publice, în perioada 23 decembrie - 1 ianuarie.

Evenimente încă programate

Totuși, mai sunt orașe care încă plănuiesc să găzduiască evenimente de Revelion, chiar dacă acestea vor lua și măsuri de siguranță.

DUBAI

Spectacolul pirotehnic de pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, nu afost anulat.

Emiratul solicită vizitatorilor care doresc să participe la sărbătoare să se înregistreze folosind aplicația ”U” - Emaar. Accesul va fi permis doar pe bază de coduri QR individuale, generate de aplicație.

Vezi și: Anularea a mii de curse aeriene are și o parte bună: PREȚUL a început să scadă

BANGKOK

Capitala Thailandei va organiza evenimente de Revelion, dar cu unele precauții: evenimentele vor fi permise doar în aer liber, participanții trebuie să fie complet vaccinați, testați cu maxim 72 de ore înainte și înscriși pe listele de participanți.

LAS VEGAS

Capitala jocurilor de noroc încă plănuiește să aibă un spectacol de artificii, care va dura aproximativ opt minute, scrie Las Vegas Review Journal. Spectacolul va fi completat de artificiile din centrul orașului Las Vegas.

RIO DE JANEIRO

După ce au anunțat că anulează sărbătorile de Revelion la începutul acestei luni, autoritățile de la Rio s-au răzgândit."Vrem să sărbătorim sfârșitul de an într-o manieră calmă, sigură și organizată.

Ne-am întâlnit cu Comitetul Științific, care a confirmat că va fi în siguranță să desfășurăm sărbătorile de Anul Nou ale orașului în conformitate cu prevederile prezentate de guvernul orașului", a spus primarul Eduardo Paes.

SYDNEY

Cel mai mare oraș din Australia merge înainte cu planurile de Revelion.

Participanții vor avea nevoie de bilete pentru a participa anul acesta, conform site-ului orașului. Nu este obligatorie vaccinarea, dar aceasta este încurajată.

Citește și: Atenție cum mâncați de sărbători. Ciuhodaru: Moderaţia ar trebui să fie cheia alimentaţiei

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel