A fumat ”ca miliardarii”. Tânăr amendat pentru că a plecat după un pachet de țigări

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Un tânăr din Miercurea Ciuc a plecat din carantină ca să își cumpere un pachet de țigări, deși nu avea voie să părăsească locuința.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din municipiul Miercurea Ciuc nu a mai suportat să stea în carantină și a plecat la un magazin din apropiere, pentru a-și cumpăra țigări. Acesta a fost amendat cu 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de carantinare, informează Jandarmeria Harghita.

"Jandarmii l-au găsit pe bărbat la un magazin din apropiere, unde după spusele sale, se deplasase pentru a-şi achiziţiona ţigări, nerespectând astfel prevederile legale. Bărbatul a fost sancţionat cu o amendă de 1.000 de lei, în conformitate cu art. 65 din Legea 55/2020 pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu”.

Bărbatul intrase în țară pe 19 decembrie și optase pentru carantinare.

”Aflaţi în misiune de verificare a persoanelor carantinate la domiciliu, (...) jandarmii nu au găsit la domiciliu bărbatul asupra căruia fusese dispusă măsura carantinării începând cu data de 19 decembrie, ca urmare a trecerii frontierei de stat", au precizat reprezentanţii Jandarmeriei, într-un comunicat de presă.

La Brăila, amenda e 5.000 de lei

Jandarmii brăileni au amendat cu 5.000 de lei un tânăr care părăsise domiciliul înainte de expirarea perioadei de carantinare, și care consuma alcool în stradă.

Un brăilean în vârstă de 32 ani nu a mai avut răbdare să termine perioada de carantinare, iar în Ajunul Crăciunului a plecat de acasă pentru a consuma alcool la colţ de stradă. Nu ştim dacă pofta de a chefui a fost atât de mare ori a vrut să testeze vigilenţa autorităţilor, precizează luni IJJ Brăila.

"Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că, sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, sens în care nu vom tolera nicio încălcare a legii" , menţionează reprezentanţii Jandarmeriei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel