Openul Australiei. Doar opt vaccinuri recunoscute de organizatori. Sputnik V nu este printre serurile aprobate

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport

Sportivii și membrii staff-ului vor trebui să aibă schema completă de vaccinare cu unul dintre cele opt vaccinuri recunoscute de organizatori. Vaccinul Sputnik V nu este printre serurile aprobate

Jucătorii şi jucătoarele de tenis vor trebui obligatoriu să aibă o schemă de vaccinare efectuată cu unul din cele opt tipuri de vaccin recunoscute de autorităţi pentru a putea participa la Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, ce va avea loc în perioada 17-30 ianuarie, informează cotidianul L'Equipe.

Conform regulamentului editat de "Therapeuthic Goods Administration" (TGA), aparţinând Ministerului Sănătăţii, doar patru vaccinuri sunt aprobate în Australia: Pfizer, AstraZeneca, Moderna şi Janssen.

Dar alte patru vaccinuri au fost adăugate acestei liste pentru a putea călători şi intra pe teritoriul naţional: Sinovac, AstraZeneca (Serum Institute of India), Sinopharm China şi Bharat Biotech.

Fiecare jucător şi membru al staff-ului va trebui să fie injectat cu doza dublă de vaccin sau să beneficieze de o scutire medicală.

Astrogramă de primar: Nicușor Dan. Datoria sa karmică a Nodului Sud l-a obligat să câștige medalia de aur
Tennis Australia, organismul care patronează acest sport în Australia, apreciază că cel puţin 95 la sută din jucători vor îndeplini aceste condiţii.Jucătoarea rusă Natalia Vihlianţeva, numărul 194 WTA, a dezvăluit că nu poate călători în Australia pentru a încerca să se califice pe tabloul principal al turneului Australian Open, întrucât vaccinul Sputnik V nu este recunoscut de autorităţile locale de sănătate.

Din nefericire, eu nu voi putea participa la Australian Open. Sunt foarte fericită de nivelul arătat în ultimele câteva turnee şi aş fi dorit să joc în Australia, dar Sputnik nu este încă verificat, a scris Vihlianţeva pe Twitter.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel