OMS spune câte sute de mii de oameni ar putea muri de Covid-19 până în februarie

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
„Am identificat câteva soluții pentru a rezolva criza de oxigen din spitale. În urma discuțiilor cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), am stabilit că cea mai bună măsură este posibilitatea de a se f
„Am identificat câteva soluții pentru a rezolva criza de oxigen din spitale. În urma discuțiilor cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), am stabilit că cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID și, pentru că stocarea și distribuția reprezintă, în prezent, marea problemă, am identificat o soluție și aici. Detaliile le vor da specialiștii, după stabilirea concretă a tuturor elementelor tehnice

Numărul în creștere al cazurilor de Covid-19 în Europa este „extrem de îngrijorător".

 Ar putea apărea încă o jumătate de milion de decese până la începutul anului viitor, a avertizat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Ritmul actual de transmitere în cele 53 de țări din regiunea europeană este foarte îngrijorător", a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă, conform straitstimes.

Potrivit acestuia, o proiecție fiabilă ar însemna „încă o jumătate de milion de decese cauzate de Covid-19" până în februarie, dacă trendul actual continuă, scrie Mediafax.

Regiunea Europeană a OMS se întinde pe 53 de țări și teritorii și include mai multe națiuni din Asia Centrală.

România, în prima linie ca număr de morți

De la începutul valului 4, în România au murit peste 15 mii de persoane infectate cu virusul SARS CoV 2.

Începând cu luna octombrie, media zilnică a celor care mor este de aproape 360 de persoane.

Luate total nepregătite, autoritățile apelează la soluții extreme, cum ar fi utilizarea oxigenului industrial la pacienții COVID.

Cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID, spune Florin Cîțu. Premierul s-a întâlnit, joi, cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU. El a cerut să fie pus la punct un mecanism care să asigure spitalelor două sau chiar trei surse de oxigen.

„Am identificat câteva soluții pentru a rezolva criza de oxigen din spitale. În urma discuțiilor cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), am stabilit că cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID și, pentru că stocarea și distribuția reprezintă, în prezent, marea problemă, am identificat o soluție și aici. Detaliile le vor da specialiștii, după stabilirea concretă a tuturor elementelor tehnice”, transmite Florin Cîțu.

De la începutul pandemiei, în total, 49.604 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit în România. 

Citește și: Cât timp mai avem la dispoziție pentru a scăpa de COVID și care ar fi ”Scenariul apocalipsei”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel