OMS, anunț IMPORTANT: Ne-ar putea aduce o pace durabilă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

OMS anunță că Europa s-ar putea afla înaintea sfârșitului pandemiei de COVID. Anunțul a fost făcut, joi, de directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge.

OMS are veşti bune pentru europeni. Potrivit acestuia, situația pandemică din Europa este influențată de imunizarea puternică a populațiilor și de severitatea mai scăzută a variantei Omicron.

Odată cu sfârșitul iernii, „această perioadă de protecție mai ridicată trebuie privită ca o ‘încetare a focului’ care ne-ar putea aduce o pace durabilă”, a estimat oficialul OMS.

El avertizat, însă, că situația se va menține doar dacă imunitatea va fi menținută prin continuarea campaniilor de vaccinare și monitorizarea noilor variante.

Stația Spațială Internațională se va prăbuși în ocean

În cele 53 de state membre ale regiunii OMS Europa, dintre care unele sunt situate în Asia Centrală, numărul contaminărilor a crescut odată cu apariția variantei Omicron care a devenit dominantă.

Aproape 12 milioane de noi cazuri au fost înregistrate săptămâna trecută, conform datelor OMS. Este cel mai mare număr de noi infectări de la debutul pandemiei, în urmă cu doi ani.

Raport OMS: Decesele la nivel global asociate COVID-19, în creştere cu 9% în ultima săptămână 

Decesele asociate COVID-19 au crescut cu 9% la nivel global în ultima săptămână, fapt ce confirmă că progresia puternică a numărului de noi infectări provocate de varianta Omicron începe să se reflecte şi în ceea ce priveşte mortalitatea, potrivit datelor publicate miercuri în raportul săptămânal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel