Olimpiada de iarnă 2022. Medaliile vor fi inspirate de vechi pandantive chinezeşti de jad

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 29 oct 2021, 14:55 | Categorie: Sport
Sursa foto: Beijing 2022, Facebook
Sursa foto: Beijing 2022, Facebook

Medaliile care le vor fi înmânate sportivilor la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing (4-20 februarie) sunt alcătuite din cinci cercuri şi se inspiră din vechi pandantive chinezeşti de jad.

Medaliile de aur, de argint şi de bronz, numite "Tong Xin", "Împreună suntem unul", sunt alcătuite din cinci cercuri şi un centru, iar medaliile de la Jocurile Paralimpice de iarnă (4-13 martie 2022) împărtăşesc acelaşi concept, au indicat cei din comitetul de organizare şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) cu 100 de zile înaintea evenimentului.

"Acest design se inspiră din vechile pandantive chinezeşti de jad, iar cele cinci cercuri concentrice se referă la spiritul olimpic care uneşte popoarele şi la splendoarea Jocurilor Olimpice de iarnă care va fi împărtăşită în întreaga lume", au indicat organizatorii într-un comunicat, scrie agerpres.

Organizatorii au precizat de altfel că s-au inspirat din medaliile încrustate cu jad de la JO 2008. 

Cele cinci inele olimpice sunt gravate în centrul aversului medaliei, în timp ce pe revers figurează emblema JO 2022. Disciplina sportivă este inscripţionată pe reversul fiecărei medalii pe inelul cel mai îndepărtat de centru. Acest inel este "concav, ceea ce aminteşte forma tradiţională a pandantivelor de jad. Motivele gravate pe medalii sunt preluate din motive tradiţionale chinezeşti", continuă textul.

109 probe, în şapte sporturi, figurează în programul JO 2022 care vor permite Beijing-ului să devină primul oraş ce a organizat atât JO de vară, în 2008, cât şi JO de iarnă.

Citește și: Premier League va relaxa restricţiile când 85% dintre jucători vor fi vaccinaţi

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience