Premier League va relaxa restricţiile când 85% dintre jucători vor fi vaccinaţi. Care este situația acum

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Primul eșalon de fotbal din Anglia, Premier League, va relaxa restricţiile impuse cluburilor în momentul în care 85% dintre jucători vor fi complet vaccinaţi anti-Covid, informează DPA.

Procentul vaccinării în rândul fotbaliştilor profesionişti a fost discutat îndelung, mai mulţi internaţionali englezi alegând în această lună să nu dezvăluie dacă au fost vaccinaţi sau nu.

Oficialii Premier League a confirmat săptămâna trecută că 68% dintre jucători sunt complet imunizaţi, iar 81% sunt imunizaţi cu prima doză.

Medicii cluburilor au fost informaţi săptămâna trecută în legătură cu intenţiile ligii, însă viitoarele linii directoare vor depinde de posibila creştere a numărului de cazuri de coronavirus în timpul iernii.

Cele mai recente date publicate de ligă arată că procentul vaccinării în rândul fotbaliştilor este similar cu cel de la categoria de vârstă 18-39 de ani în Marea Britanie.

Patru noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate cu ocazia testelor efectuate săptămâna trecută de Premier League, iar la testele din săptămâna precedentă au existat şase cazuri pozitive.

În ultimele 18 luni, cluburile au impus reguli stricte legate de Covid pe terenurile şi stadioanele lor, pentru a permite fotbalului să continue în timpul pandemiei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel