Oana Pellea a anunţat închiderea Casei Memoriale Amza Pellea

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Facebook Oana Pellea
Facebook Oana Pellea

Actriţa Oana Pellea a anunţat, în urmă cu câteva zile, închiderea Casei Memoriale Amza Pellea din Băileşti. 

"Anunț: “Casă memorială Amza Pellea” din Băilești a fost închisă. Proceduri administrative… iar condițiile în care funcționează nu sunt la standardele pe care memoria tatălui meu le merită!

Mulțumesc tuturor celor care i-au trecut pragul. Dacă decidenții locali sau județeni își vor manifesta interesul… ceea ce nu au făcut până acum…de a sprijini existența acestei “Case memoriale” …Casa memorială va continua să existe… dacă nu… decizia îmi aparține în totalitate (casa fiind proprietatea mea).

Nu doresc comentarii. Mai ales că majoritatea nu cunosc situația reală din teren. Mulţumesc", a scris Oana Pellea pe Facebook.

"Îmi cer eu scuze de neglijenţa, nepăsarea sau reaua voinţă locale"

"Anunţul este făcut pentru toți cei care din iubire față de tata vin din toată țara să calce pragul casei. Îmi cer eu scuze (cu toate că nu sunt deloc responsabilă) de neglijența, nepăsarea sau reaua voință locale. Sper că situația se va remedia și că această Casă Memorială va avea destinul și atenția pe care le merită din partea decidenților locali și județeni.

Menționez că discutând cu Primăria Băilești am fost de acord (de ani buni) să cedez proprietatea cu condiția de a avea grijă de casă și de a nu-i schimba niciodată destinația. Vorbe, vorbe, promisiuni…

Voi reanaliza situația și voi lua decizia optimă pentru a sluji memoria tatălui meu așa cum merită! Draga mea, Oltenie…e ușor să te mândrești cu “Amza e al nostru, e mândria noastră” când nu faci aproape nimic pentru memoria lui. Nu mă plâng. Nici măcar nu doresc răspuns. Nu reproșez! Memoria lui Amza este dusă mai departe de toată iubirea manifestată de oameni.

Vouă…oameni buni …vă mulţumesc. Prin iubirea voastră, AMZA e încă viu!

deci: Casa memorială Amza Pellea rămâne închisă. A fost un vis al meu…dacă are zile, el va trăi. Dacă nu …nu.

“Vom face altul (în altă parte) și mai trainic și mai frumos…”. Mulțumesc!", a mai scris actriţa. 

Propunere pentru deschiderea unui muzeu în Ardeal

"Ps. Am primit propuneri din Ardeal pentru a deschide un muzeu “Amza Pellea” acolo. 

Mulțumim. De ce nu?

Asigur pe toată lumea: Voi face tot ce pot (ca și până acum) ca memoria tatălui meu să fie păstrată și promovată așa cum merită! O fac de 40 de ani de când a plecat și o voi face până voi pleca și eu la el.

Menționez că am cerut ajutorul Primăriei Băilești pentru a face cadastrul. Acest ajutor l-am cerut de câteva ori … în ultimii ani. Am depus toată documentația necesară…

Specific că am cerut doar ajutor logistic, nu bănesc! Eu urmă sa plătesc cadastrul (așa cum este și normal!) Acest ajutor nu a venit nici până azi.

Cadastrul îl voi face cât de curând fără să aștept nici un ajutor de la nimeni.

Îi mulțumesc Primarului Costel Pistritu pentru bunele intenții și pentru faptul că a încercat să ajute… Vă mulțumesc

Ps. Acum câțiva ani i am găsit fotografia care era pe panoul de onoare… în holul principal… al Teatrului Național Craiova …mutată lângă WC …în spate.

Mi a arătat asta un mașinist al teatrului … ce avea lacrimi în ochi….La insistențele mele..fotografia a fost mutată într un loc mai vizibil", a concluzionat Oana Pellea. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel