O staţiune introduce noi reguli pentru turişti

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Autoritățile din stațiunea spaniolă Platja d'Aro încearcă să reducă comportamentele antisociale ale turiștilor, vizând printre altele interdicția de a umbla pe străzi în lenjerie intimă sau de a afișa păpuși gonflabile, informează DPA.

Municipalitatea catalană de pe Costa Brava a adoptat noi reguli pentru a limita excesele turismului de petrecere în stațiunea Platja d'Aro. Contravenienții riscă amenzi între 300 și 1.500 de euro, dacă ordonanța municipală primește aprobarea finală. Măsurile sunt prevăzute să intre în vigoare la sfârșitul lunii iunie.

Noile reguli vor interzice îmbrăcămintea nepotrivită, muzica excesiv de tare și adunările deranjante, precum și petrecerile care lasă gunoi pe străzi. De asemenea, va fi interzisă plimbarea fără cămașă sau în bikini în zonele îndepărtate de plajă, potrivit ziarului ABC și altor media.

Platja d'Aro, cunoscută pentru petrecerile sale, atrage până la 150.000 de turiști zilnic în timpul sezonului estival, în ciuda populației sale de doar 10.000 de locuitori.

"Nu este vorba despre interzicerea petrecerilor de burlaci, nu putem face asta", a declarat primarul Mauricio Jimenez citat de ziarul El Periódico. "Dar ceea ce putem interzice, reglementa şi sancţiona este comportamentul deranjant în spaţiile publice", a precizat el. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel