O mare companie germană anunță construirea unei fabrici în România. Vor fi 500 de noi locuri de muncă

Autorul articolului: Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Compania germană emz, cu sediul în Nabburg, Bavaria, a decis să înființeze o nouă unitate de producție în Reșița, proiect în valoare de circa 5 milioane de euro, anunță Caamera de comerț româno-germană AHK România.

Investiția va oferi într-o primă fază între 50 și 100 de noi locuri de muncă, respectiv 500 de locuri de muncă în perspectivă. Producția urmează să înceapă în toamna anului 2022.

EMZ, producător german de produse de tehnologii electrocasnice și de mediu, construiește o unitate de producție cu o suprafață de aproximativ 3.000 mp în parcul industrial al orașului. „Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale", spune Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la emz.

„Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. Relațiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activități și servicii de consultanță, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale", a declarat directorul general al AHK, Sebastian Metz, conform Mediafax. 

Ultima fabrică deschisă în România, acum trei zile la București

Deschiderea fabricilor generează un plus economic major pentru țară noastră. Ultima fabrică deschisă în țara noastră a fost anunțată acum trei zile. 

Citește și: Avertisment de la vârful BNR: Dacă nu facem sacrificii, urmează FOAMETEA. Război pe hrană, ca-n Evul Mediu

Compania românească de producţie de medicamente Biofarm a inaugurat o nouă unitate de producţie şi de testare în Bucureşti, care are o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi şi un flux de producţie de 3 ori mai mare decât unitatea existentă, conform unui comunicat remis marţi de societatea comercială.

Dezvoltarea noii fabrici a necesitat o investiţie de peste 35 de milioane de euro, potrivit Biofarm.

Noua unitate de producţie şi de testare va asigura producerea unui portofoliu complex de produse farmaceutice şi dezvoltarea acestuia cu tratamente inovative. Aceasta va avea patru fluxuri de producţie: comprimate/comprimate filmate/drajeuri; capsule moi; soluţii; siropuri.

Fabrica beneficiază de echipamente şi instalaţii de ultimă generaţie şi de softuri de automatizare care contribuie la optimizarea producţiei şi a fluxurilor logistice.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel