Avertisment de la vârful BNR: Dacă nu facem sacrificii, urmează FOAMETEA. Război pe hrană, ca-n Evul Mediu

Autorul articolului: Roxana Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
foto ilustrativ pixabay/ Avertisment BNR: Dacă nu facem sacrificii, urmează foametea
foto ilustrativ pixabay/ Avertisment BNR: Dacă nu facem sacrificii, urmează foametea

Economistul șef al BNR a transmis un avertisment important. România nu va fi ocolită. 

”Sacrificii va trebui să facem cu toții, individual și ca grup, ca întreprinderi, ca state, pentru că producția și consumul, în parametri de acum, nu sunt sustenabili, prețurile la energie nu vor mai reveni niciodată la nivelurile scăzute de dinaintea pandemiei și nici n-ar fi de dorit să revină, dacă vrem ca planeta să mai fie locuibilă pe 30 sau 50 de ani

Ce se întâmplă dacă nu facem niciun sacrificiu și continuăm să trăim ca de obicei? În primul rând, foamete. Într-un scenariu de creștere a temperaturii cu 4 grade Celsius, ar crește zonele afectate de secetă și deșertificarea de la 15% din suprafața uscatului, cât este în prezent, la 45% din suprafața uscatului, ceea ce ar afecta o jumătate din populația globului.

Să ne gândim că nici în România nu suntem complet feriți de acest fenomen, care va crea mișcări mari de populație, războaie, pentru hrană, deci ca-n Evul Mediu.” a spus Valentin Lazea, economistul șef al BNR, conform unei înregistrări transmise de Antena 3, cu sursa Profitnews.

Acesta enumeră, printre sacrificii, renunțarea la carnea roșie, de porc sau de vită, știut fiind faptul că vitele sunt cel mai mare emitent de gaz metan, după cum a subliniat economistul BNR. 

Citește și: Urmează o criză a APEI? ANAR: Impact major asupra resurselor de apă din România

Criză alimentară de proporții

Nu este primul avertisment alarmist care ne ridică semne de întrebare despre viitor. Profesorul Mircea Coșea avertiza, în cadrul unui interviu DCNews, cu privire la o criză alimentară în țara noastră: ”Producția agricolă va declanșa o criză alimentară importantă, peste 5-10 ani, care se va vedea nu prin producție, ci prin prețuri, care vor crește foarte mult, lucru care deja se vede în anumite zone și-n anumite perioade. În 2020-2021, prețurile agricole au crescut în permanență, prețurile agro-alimentare, incluzând aici și produsele din carne.” a spus profesorul Mircea Coșea, pentru DCNews. 

Foametea deja afectează acum Madagascarul. Aduino Mangoni, director adjunct al Programului Alimentar Mondial (PAM) în Madagascar, a declarat, conform Agerpres, că este "singura foamete legată de schimbările climatice de pe Terra”. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel