O linie de cale ferată de tip sovietic, reabilitată la Constanța

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Linia de cale ferată va fi reabilitată / Foto: Freepik
Linia de cale ferată va fi reabilitată / Foto: Freepik

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, marţi, la Constanţa, că o linie de cale ferată de tip sovietic, cu ecartament larg, care vine din Republica Moldova şi merge direct în Portul Galaţi, va fi reabilitată rapid, licitaţia fiind deja postată pe SEAP.

"O altă investiţie pe care o facem la fel de rapid cu CFR Infrastructură este în Portul Galaţi, unde poate fi folosită o linie de cale ferată cu ecartament sovietic existentă în acest moment, care vine din Moldova şi merge direct în Portul Galaţi (...). Acolo se va intra într-o reabilitare la fel de rapidă. (...) Avem în acest moment o linie de cale ferată care vine din Republica Moldova, deci nu traversează Ucraina, şi merge până în Portul Galaţi. (...) S-a ridicat pe SEAP licitaţia pentru ca aceşti 5 km să intre rapid în reabilitare pe ecartament de tip sovietic şi merge până în Portul din Galaţi. Eu cred că e o facilitate importantă... (...) Dacă ar spune orice ministru al Transporturilor că trebuie să facem ecartamente largi sau ecartamente de tip sovietic în România, aş avea anumite semne de întrebare şi cred că nici nu aş putea să dau un răspuns pe loc. Atâta timp cât există o linie în acest moment care merge până în Portul Galaţi, prioritatea noastră a fost să o reabilităm rapid astfel încât din Portul Galaţi să poată fi folosită infrastructura normală de tip european", a spus ministrul într-o conferinţă de presă susţinută după o vizită la Administraţia Portuară din Constanţa.

Totodată, Grindeanu a arătat că Portul Constanţa este o prioritate pentru Guvern, dovadă fiind sumele alocate cu această destinaţie.

"Săptămâna trecută s-au alocat 200 de milioane din fondul de rezervă la dispoziţia primului ministru şi au fost daţi cu destinaţia exactă Portul Constanţa, dintre care jumătate din această sumă, un pic peste 100 de milioane, pe procedură de urgenţă pentru reabilitarea a 35 de linii din cele 97 sau 98 care sunt în acest moment nefolosite (...). Diferenţa până la 200 de milioane - sumă necesară pentru a demara procedurile pe legea achiziţiilor normale pentru a reabilita diferenţa de 60 şi ceva de linii", a spus Ministrul Transporturilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat, marţi, o vizită la Administraţia Portuară din Constanţa. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel