O lege le va permite celor ce doresc să-şi schimbe sexul în certificatele de naştere

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Noua Zeelandă introduce o lege ce va permite schimbarea sexului în certificatele de naştere.

În Noua Zeelandă a fost adoptată o lege care le va permite oamenilor să-şi schimbe sexul înregistrat pe certificatele de naştere, informează joi dpa, scrie Agerpres. 

În baza noilor reglementări, neozelandezii nu vor mai fi nevoiţi să prezinte dovezi ale urmării unui tratament medical sau să convingă tribunalul pentru ca sexul trecut în certificatul de naştere să fie cel cu care se identifică ei înşişi, a explicat titulara Internelor, Jan Tinetti.

"Astăzi este o zi de mândrie în istoria Noii Zeelande. Parlamentul a votat în favoarea incluziunii şi împotriva discriminării", a declarat ea.

”Îi va ajuta pe tineri”



Această schimbare "îi va ajuta pe tineri să ia propriile decizii privind modul în care sunt identificaţi în certificatele de naştere (...), ceea ce le va susţine sănătatea mintală şi starea de bine", a mai explicat ministrul de interne neozeelandez.

Tinetti a menţionat că neozeelandezii născuţi peste graniţe nu vor fi eligibili, în această etapă, însă se lucrează la remedierea acestei probleme, pentru a "întări şi mai mult realizarea de astăzi".

Totuşi, legea urmează să intre în vigoare abia peste 18 luni, timp în care guvernul se va consulta cu "comunitatea curcubeu" pentru a se asigura că aceste prevederi vin realmente în sprijinul celor vizaţi, a mai indicat ministrul de interne. 

IPhone 13 nu se simte prea bine: Producția pentru sărbători, în picaj

Producția de iPhone 13 de la Apple a fost cu 20% sub volumele din septembrie și octombrie, deși se apropie cea mai aglomerată perioadă din domeniul vânzărilor, care culminează cu shoppingul de Crăciun.

Sezonul sărbătorilor de Crăciun i-a prins pe cei de la Apple pe picior greșit atât din cauza deficitului de cipuri, care afectează economia globală, cât și în urma întreruperilor din lanțul de aprovizionare.

După lansarea gamei iPhone 13 și a noilor iPad-uri, din septembrie, Apple nu a reușit să se echilibreze din punctul de vedere al producției, riscând să rateze cea mai profitabilă perioadă a anului.

Citește articolul integral aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel