IPhone 13 nu se simte prea bine: Producția pentru sărbători, în picaj

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Producția de iPhone 13 de la Apple a fost cu 20% sub volumele din septembrie și octombrie, deși se apropie cea mai aglomerată perioadă din domeniul vânzărilor, care culminează cu shoppingul de Crăciun.

Sezonul sărbătorilor de Crăciun i-a prins pe cei de la Apple pe picior greșit atât din cauza deficitului de cipuri, care afectează economia globală, cât și în urma întreruperilor din lanțul de aprovizionare.

După lansarea gamei iPhone 13 și a noilor iPad-uri, din septembrie, Apple nu a reușit să se echilibreze din punctul de vedere al producției, riscând să rateze cea mai profitabilă perioadă a anului.

Apple se străduiește acum să țină pasul cu noua dinamică, iar CEO-ul Tim Cook a declarat pentru Reuters că problemele de aprovizionare se vor acutiza în perioada sărbătorilor de Crăciun. 

 

Premieră pentru Apple: producția, oprită forțat în octombrie

 

În octombrie, pentru prima dată în mai bine de un deceniu, asamblarea iPhone și iPad a fost oprită timp de câteva zile din cauza constrângerilor lanțului de aprovizionare și a restricțiilor privind utilizarea energiei în China, a raportat Nikkei.

În septembrie și octombrie, realocarea componentelor partajate a dus la un volum de producție cu aproximativ 50% mai mic decât era planificat, în timp ce prognoza de producție pentru generațiile mai vechi de iPhone-uri a scăzut cu aproximativ 25%.

 

Veștile proaste nu se opresc aici

În plus, interesul consumatorilor pentru iPhone 13 pare să fi scăzut și el. Apple ar fi informat furnizorii de piese că cererea pentru gama iPhone 13 a scăzut, scria Bloomberg News săptămâna trecută.

Citește și: Arestaţi după ce au spart autoturismul unui poliţist

Apple a redus producția de iPhone 13 cu 10 milioane de unități, în scădere de la ținta de 90 de milioane, din cauza deficitului global de cipuri, dar se pare că reducerea va fi și mai drastică.

Pe măsură ce restricțiile s-au ridicat, cheltuielile s-au îndreptat pentru alte activități de relaxare, așa că ar putea fi mai puțini bani pentru noul iPhone, spune analistul Counterpoint Research, Tarun Pathak, citat de Reuters.

 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel