Nu mai știi ce să mănânci? Combinații de gustări sănătoase și sățioase. Îți vor ajunge pentru două săptămâni

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Dacă doriți să vă îmbunătățiți obiceiurile de gustare, aceste 14 idei de gustări sănătoase vă pot ajuta să vă creșteți nivelul de energie și chiar să vă ajute la pierderea în greutate.

Gustările pot fi o parte importantă a unei diete sănătoase și sunt o sursă importantă de nutriție, energie și aport de calorii pe parcursul zilei.

Cu toate acestea, atunci când cei mai mulți dintre noi aleg ”să guste ceva”, aceștia tind să aleagă cea mai nesănătoasă variantă.

Combinațiile care merg la sigur

Un măr feliat și o lingură de unt de arahide: Merele sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina C și potasiu, în timp ce untul de arahide este plin de proteine, fibre și vitamine și minerale.

Brânză cu biscuiți din cereale integrale: Brânza conține calciu, în timp ce biscuiții cu cereale integrale vă vor oferi fibre pentru a vă umple.

Legume (cum ar fi ardei, morcovi și țelină) acoperite cu un dressing ușor de iaurt grecesc fără grăsimi, pătrunjel. Puteți adăuga: mentă și zeamă de la o lămâie stoarsă. De asemenea, putți pune și câteva bucăți de nuci, pentru un plus de proteine.

Amestec de curmale tocate cu fructe proaspete: este o gustare satisfăcătoare, cu multe proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Un baton proteic poate ajuta la reducerea apetitului. Alegeți unul plin de surse naturale, neprocesate de proteine, cum ar fi nucile și iaurtul.

O cană de iaurt grecesc, cu conținut scăzut de grăsimi, pe care să o combini cu fructe, cum ar fi afine, căpșuni sau caise: iaurtul grecesc este o sursă excelentă de calciu și proteine, în timp ce fructele pot oferi o barcă pentru aportul zilnic de vitamine și fibre.

Nucile și semințele sunt și ele o gustare sănătoasă

O jumătate de cană de fasole edamame: acestea sunt bogate în proteine ​​și bogate în vitamine și minerale, cum ar fi fier, magneziu, acid folic și vitamina K.

Două linguri de brânză de vaci și roșii cherry, montate pe galete de orez sau de ovăz: acest tip de brânză cu conținut scăzut de calorii este bogat în proteine ​​și nutrienți și este adesea folosit în planurile de slăbire. Roșiile cherry sunt pline de antioxidanți, iar galetele cu ovăz sau orez oferă fibre.

O felie de banană pe o felie de pâine prăjită integrală. Bananele sunt o sursă de fibre și antioxidanți, în timp ce pâinea integrală conține fier, potasiu și magneziu.

Un ardei roșu feliat și trei linguri de hummus cu conținut scăzut de grăsimi: ardeii sunt plini de antioxidanți, iar humusul cu conținut scăzut de grăsimi este bogat în calciu, fier și magneziu.

Un sfert de avocado feliat pe o pâine crocantă din cereale integrale: avocado este plin de grăsimi și substanțe nutritive sănătoase, cum ar fi vitamina K și acid folic. Pâinea crocantă adaugă fibre, care vă vor ajuta să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp.

Un ou fiert. Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și vitamine, plus că au un conținut scăzut de calorii.

O mână mică de nuci amestecate, cum ar fi nuci, nuci braziliene, caju și fistic: consumul moderat de nuci vă poate ajuta să pierdeți în greutate și sunt o sursă bogată de fibre, proteine ​​și grăsimi sănătoase.



Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel