Nu e răceală! Simptomele care-ți arată că ai OMICRON

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie creată de shutter_speed, de la Pexels
Fotografie creată de shutter_speed, de la Pexels

Oamenii de știință britanici au întocmit o listă cu simptomele care te vor ajuta să îți dai seama dacă ai Omicron sau o banală răceală.

Aproximativ jumătate din toate cazurile noi care par a fi o răceală sezonieră sunt cauzate, de fapt, de varianta Omicron, care este mai puțin periculoasă decât Delta, dar mult mai contagioasă, astfel încât noua tulpină a înlocuit aproape în totalitate vechile variante de virus, scrie BBC

Potrivit experților în boli infecțioase, la persoanele complet vaccinate, Omicron provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală comună decât cu coronavirusul care provoca atâtea decese la variantele anterioare.

Experții au identificat cel puțin două manifestări specifice, prin care varianta Omicron poate fi foarte distinsă de virusul obișnuit care cauzează răcelile sezoniere.

Până acum, au fost raportate 13 tipuri de simptome în urma infecției cu Omicron la adulții vaccinați cu schema completă, dintre care majoritatea sunt foarte asemănătoare cu răceala.

Simptomele sunt enumerate în ordinea descrescătoare a frecvenței acestora, de la cele mai frecvente la cele care sunt relativ rare:

  1. tuse,

  2. nas care curge sau nas înfundat,

  3. oboseală și/sau somnolență,

  4. durere de gât,

  5. durere de cap,

  6. dureri musculare

  7. temperatură,

  8. strănut,

  9. sensibilitate redusă la mirosuri,

  10. scăderea apetitului,

  11. respirație dificilă,

  12. lipsa gustului,

  13. durere abdominală.

Experții identifică două simptome care sunt caracteristice coronavirusului.

Citește și : ”Sora mai rea” a Omicron. Tulpina BA.2 provoacă forme foarte GRAVE de COVID și e mult mai CONTAGIOASĂ

Mâncarea preferată a creierului. Prof. Vlad Ciurea : Proteinele respective se duc în partea cerebrală

Primul este oboseala crescută , când senzația generală de oboseală este adesea însoțită de dureri musculare fizice și, în unele cazuri, chiar și de o deteriorare temporară a vederii și pierderea poftei de mâncare. La femei, această manifestare a bolii apare puțin mai des decât la bărbați (40% față de 32%).

Al doilea este o senzație de amețeală , care uneori se transformă în greață și, periodic, chiar însoțită de perioade scurte de leșin.

Totuși, infecția la toți pacienții vaccinați este ușoară – ceea ce complică și mai mult diagnosticul, întrucât mulți nici măcar nu consultă un medic. Totuși, astfel de pacienți nu au nevoie de îngrijiri medicale profesionale, sunt bine tratați și se recuperează acasă, notează publicația.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel