”Sora mai rea” a Omicron. Tulpina BA.2 provoacă forme foarte GRAVE de COVID și e mult mai CONTAGIOASĂ

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 18 feb 2022, 22:41 | Categorie: Social

Studii de laborator din Japonia arată că tulpina BA.2 ar putea să provoace boli grave, similar cu varianta Delta.

Tulpina BA.2 - o subvariantă a Omicron - nu doar că se răspândește mai repede decât vărul său, ci poate provoca și o boală mai gravă, relatează CNN.

BA.2 este cu aproximativ 30% până la 50% mai contagios decât Omicron. A fost detectat în 74 de țări și în 47 de state americane.

Și, la fel ca Omicron, pare să scape în mare măsură imunității create de vaccinuri.

O injecție de rapel restabilește protecția, ceea ce face ca îmbolnăvirea după infecție să fie cu aproximativ 74% mai puțin probabilă.

BA.2 este, de asemenea, rezistent la unele tratamente, inclusiv la sotrovimab, anticorpul monoclonal care este utilizat în prezent împotriva Omicron.

"Ar putea fi, din perspectiva omului, un virus mai rău decât BA.1 și ar putea fi capabil să se transmită mai ușor și să provoace boli mai grave", spune Dr. Daniel Rhoads, șeful secției de microbiologie de la Clinica Cleveland din Ohio. Rhoads a analizat studiul, dar nu a fost implicat în cercetare.

BA.2 este mult schimbat în comparație cu virusul original care cauzează Covid și care a apărut în Wuhan, China.

De asemenea, are zeci de modificări genetice diferite de tulpina originală Omicron. 

"Stabilirea unei metode pentru a detecta BA.2 în mod specific ar fi primul lucru" pe care multe țări trebuie să îl facă, a declarat Sato pentru CNN.

"Se pare că s-ar putea să avem de-a face cu o nouă literă grecească aici", a fost de acord Deborah Fuller, virusolog la Facultatea de Medicină a Universității din Washington, care a analizat studiul, dar nu a luat parte la cercetare.

Citește mai mult AICI

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite