Noi discuţii despre o taxă auto în Bucureşti. Nicuşor Dan spune că nu e o soluţie, dar arată cum ar putea fi taxaţi şoferii

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Social
foto PMB
foto PMB

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că nu susţine introducerea unei taxe auto în Bucureşti în funcţie de gradul de poluare al maşinii, dar a arătat că şoferii ar putea fi taxaţi suplimentar. 

”Taxa auto este o propunere, a fost o propunere a administrației anterioare. Acum este o propunere formată de niște consilieri generali, foarte bine, am tot respectul pentru orice fel de propunere de dezbatere. În opinia mea, nu este soluția pentru București. Soluția pentru București, în opinia mea și există un acord politic pe asta, este o taxare a parcării proporțională cu importanța locului public pe care se parchează și strategia noastră merge în direcția asta. Adică nu e normal să ai o parcare subterană sau cum avem la Străulești o parcare care e goală și după aceea pe toate străduțele pe care vii către centru să ai o parcare gratuită. Atunci evident că nimeni nu o să-și lase mașina la marginea orașului”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Cum vor fi taxaţi şoferii

Edilul nu a dorit să dezvăluie taxa pe care o are în vedere pentru parcarea proporțională în funcție de importanța locului.

”Asta se întâmplă peste tot, în orașele occidentale. M-am gândit la o sumă, dar nu o să o public înainte să am un acord cu Consiliul General, pentru că e decizia Consiliul General”, mai spune Nicușor Dan.

Primarul Bucureștiului a explicat că urmează să fie luată o decizie în privința prețului parcării

”Noi în momentul de față avem 2 tipuri de taxe de parcare. Avem, pe de o parte, parcările de reședință, care sunt în zonele rezidențiale, sunt administrate de primăriile de sector și avem parcările din zona centrală sau a marilor bulevarde, care sunt administrate de Primăria Municipiului București și în care știți că o oră de parcare costă în esență 5 lei. Ceea ce se ce se va întâmpla în viitorul apropiat este extinderea acestei rețele de parcări plătite. Nu spun că prețul va rămâne același, asta e o decizie pe care o s-o luăm”, a declarat Dan.

Nicușor Dan va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, dar acum le cere bucureștenilor răbdare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus din nou duminică că vrea să candideze pentru un nou mandat şi a adăugat că bucureştenii ar trebui să aibă răbdare până în 2024, pentru a vedea materializate proiectele pe care le-a demarat cu actuala administraţie.

„Cred eu, bucureştenii să înţeleagă că există o perioadă de maturitate a proiectelor pe care noi le facem cu actuala administraţie şi că un mesaj de a avea răbdare până la finalul mandatului pentru a le vedea materializate. Bineînţeles că, dacă ne uităm la poza de moment şi mai ales la aşteptările pe care bucureştenii le-au avut şi mai ales cei care m-au susţinut, lucrurile pot să pară cumva... întârziate, ca să le spun aşa (...).

Până în 2024 mai trebuie să facem multe din lucrurile de care am vorbit aici. Metroul de suprafaţă în zona de nord ar fi un lucru foarte important, pentru care o să ieşim foarte curând în achiziţie pentru peroane, după ce am făcut studiu de prefezabilitate, chiar de aici o să mă duc la o întâlnire la Guvern pe tema... pentru că avem o colaborare foarte bună cu Ministerul Transporturilor şi cu Consiliul Judeţean Ilfov pe subiectul ăsta. Deci sunt foarte multe lucruri pe care să le facem noi până în 2024 şi atunci evident că - cum să spun? - feedback-ul pe care ni-l vor da bucureştenii va fi foarte important în decizia fiecăruia dintre noi", a explicat edilul.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel