Nectarinele. Ajutor pentru sănătate. Recomandate chiar și în unele cazuri de diabet

Ioan-Valerian Herăscu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Cum a venit vara, iar specialiștii ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe, nectarinele sunt o alternativă foarte sănătoasă.

Nectarinele conțin aproximativ 85% apă la 100 de grame, așa că două-trei fructe îți asigură hidratarea pentru câteva ore. O porție de 100 g oferă, de asemenea, 43 de calorii, aproximativ 10 g de carbohidrați (din care totul este zahăr, deoarece este un fruct), 1 g proteine, grăsimi neglijabile și aproximativ 1 g fibre.

Nectarinele au un profil nutrițional bun, conținând multe vitamine și minerale, inclusiv beta-caroten, care le conferă culoarea galben-roșie. Corpul poate transforma beta-carotenul în vitamina A, care este necesară pentru a susține funcționarea normală a sistemului imunitar și sănătatea pielii și a ochilor.

Nectarinele conțin, de asemenea, acid folic, necesar pentru formarea sănătoasă a globulelor roșii din sânge, precum și puțin calciu, fosfor și vitamina K, toate acestea joacă un rol în sănătatea oaselor.

Nectarinele sunt, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți și, în special, un anumit polifenol cunoscut sub numele de acid galic,  care este în prezent cercetat pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate într-o serie de afecțiuni, inclusiv diabet, anumite tipuri de cancer, sănătatea creierului și obezitatea.         

Totuși, înainte de a consuma nectarine, persoanele care suferă de afecțiuni serioase trebuie să apeleze și la sfatul unui specialist.                                                                                                                     

Se poate să fiu alergic la nectarine? 

Da, unii oameni au o alergie la fructele cu sâmburi. Ocazional, o reacție alergică poate pune viața în pericol și poate include umflarea gurii și a gâtului, dificultăți de respirație și buzele sau pielea albastre. Aceasta este cunoscută sub numele de anafilaxie și este o urgență medicală.  

Principalele simptome ale alergiei sunt: 

  • strănut și mâncărime, nasul curge sau este înfundat;
  • mâncărimi, roșii, lăcrimare;
  • respirație șuierătoare, apăsare în piept, dificultăți de respirație  și tuse;
  • o erupție cutanată crescută, cu mâncărime, roșie;
  • buzele, limba, ochii sau fața umflate;
  • dureri de burtă, senzație de rău, vărsături sau diaree;
  • piele uscată, roșie și crăpată.

Cum să cumperi cele mai bune nectarine

Nectarinele cele mai bune sunt cele pe care când le strângem ușor le simțim moi. Nu cumpărați niciun produs verde, învinețit sau care are pete pe piele.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel