NATO efectuează exerciţii militare care implică arme nucleare

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
NATO efectuează exerciţii militare care implică arme nucleare / Foto: Pixabay
NATO efectuează exerciţii militare care implică arme nucleare / Foto: Pixabay

NATO a început exerciţii militare anuale care implică arme nucleare.

NATO a început exerciţii militare anuale care implică arme nucleare, a declarat luni un purtător de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, relatează dpa.

Până la 60 de aeronave vor fi implicate în exerciţiul "Steadfast Noon", care se va desfăşura până joi, săptămâna viitoare. Ambarcaţiunile implicate includ avioane de luptă moderne, dar şi avioane de supraveghere şi cisternă precum şi bombardiere B-52 cu rază lungă de acţiune.

13 membri ai NATO participă la exerciţiiAnul acesta, manevrele au loc mai ales în spaţiul aerian deasupra Italiei, Croaţiei şi Mării Mediterane. Un total de 13 membri ai Alianţei, între care Germania, participă la exerciţii.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat săptămâna trecută că războiul Rusiei împotriva Ucrainei este un indiciu al rolului important al armelor nucleare pentru descurajare.

Deşi este un exerciţiu de antrenament de rutină, "Steadfast Noon" va contribui la asigurarea credibilităţii, eficacităţii şi securităţii descurajării nucleare, a menţionat secretarul general al NATO.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel