Moștenitorii averii imense a lui Walt Disney. Acuzații de corupție împotriva judecătorului

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Lucruri mai puțin cunoscute despre Walt Disney
Lucruri mai puțin cunoscute despre Walt Disney

La sfârșitul anilor '20, Walt Disney se lupta să-și mențină studioul său de animație și nu și-ar fi putut imagina că va deveni vreodată unul dintre cele mai mari branduri media din istorie.

Cu toate acestea, în 1937, prima sa producție, "Albă ca zăpada și cei șapte pitici", a fost un succes uriaș și a deschis calea către construirea unui adevărat imperiu de filme, articole suvenir și parcuri de distracție.

După o perioadă dificilă pentru companie, în urma morții lui Walt Disney, situația s-a îmbunătățit în anii '90 datorită "Disney Renaissance" și colaborărilor de succes cu Pixar. Între anii 2006 și 2020, compania a extins achizițiile la proprietăți precum Marvel și LucasFilm, ceea ce a dus la creșterea valorii brandului de la 60 de miliarde de dolari la 201 miliarde de dolari, conform datelor furnizate de Statista. Totuși, care a fost averea personală a lui Walt Disney în momentul morții sale și cine a moștenit-o?

În 1966, la momentul morții sale, se estimează că Walt Disney avea o avere de peste 1 miliard de dolari, conform informațiilor publicate de Celebrity Net Worth. Potrivit Inspiration Feed, 90% din această avere a fost împărțită în mod egal între soția sa și copiii săi. Aceștia au primit 45% din averea respectivă, în timp ce alte 45% au fost donate către proiecte de caritate, iar ultimele 10% au fost destinate restului membrilor familiei lui Disney. Cu toate acestea, situația a devenit complicată în ceea ce privește ultima parte a averii lui Disney.

În 1993, Sharon Mae Disney, fiica adoptivă mai mică a lui Walt și a Lillian Disney, a decedat la vârsta de doar 57 de ani. Ea a lăsat în urmă trei copii - Victoria Diane Brown și gemenii Bradley și Michelle Lund. Aceștia au moștenit 400 de milioane de dolari, care s-au împărțit în sume de câte 200 de milioane pentru fiecare atunci când Brown a decedat în 2002.

Cu toate acestea, gemenii trebuiau să îndeplinească o condiție pentru a primi moștenirea lor - să demonstreze în fața instanței că erau capabili din punct de vedere mental să gestioneze o astfel de sumă de bani, ceea ce a fost dificil având în vedere dificultățile de învățare pe care le-au întâmpinat în primii ani ai vieții lor.

Din cauza faptului că Bradley fusese diagnosticat – în mod eronat – cu sindromul Down, n-a primit averea ce i se cuvenea. În tot acest timp, Michelle a primit partea ei de moştenire. Judecătorul David Cowan a refuzat să îndrepte situaţia între timp, lucru care a dat naştere unui caz de corupţie clară, după cum reiese din The Orange County Register.

Cazul Bradley pare cu atât mai nedrept cu cât chiar sora lui, Michelle, nu este în toate facultăţile sale mintale din cauza anevrismului suferit în 2009. Cazul moştenirii averii lui Walt Disney de către nepotul Bradley n-a fost soluţionat nici până acum.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel