Misterul mașinii timpului ascunsă la Vatican? Descoperirea cronovizorului și inventatorul său

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Misterul mașinii timpului ascunsă la Vatican? Descoperirea cronovizorului și inventatorul său/ Freepik
Misterul mașinii timpului ascunsă la Vatican? Descoperirea cronovizorului și inventatorul său/ Freepik

În 1960, un preot italian pe nume Pellegrino Ernetti pretindea că a inventat o mașină a timpului numită "Cronovizor", pe care o utiliza pentru a observa evenimente importante din istoria umanității - de la răstignirea lui Iisus Hristos la formarea Imperiului Roman.

Vaticanul ascunde multe secrete în Arhiva Apostolică. Unul dintre cele mai bizare mistere asociate Vaticanului este legenda cronovizorului. Potrivit legendei, acest aparat ar fi un dispozitiv care ar permite utilizatorului să vadă în timp. Cu toate că existența cronovizorului nu a fost niciodată dovedită, într-o carte din 2002, autorul François Brune, un preot de la Vatican, prezintă informații contradictorii.

Câţi experţi au construit maşina timpului

Conform lui Brune, cronovizorul a fost inventat de către părintele Pellegrino Ernetti, un călugăr benedictin. Ernetti ar fi păstrat dispozitivul în secret până la începutul anului 1960, când i-a dezvăluit informația lui Brune. El i-a spus că 12 oameni de știință, printre care se numără și renumitul fizician Enrico Fermi, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1938, și fostul om de știință nazist Wernher von Braun, ale cărui contribuții la NASA au dus la aterizarea americană pe Lună, l-au ajutat să construiască cronovizorul.

Dispozitivul era alcătuit din raze catodice, antene și metale care recepționau semnale sonore și luminoase pe toate lungimile de undă. Cu ajutorul cronovizorului, echipa de cercetători a putut documenta evenimente din trecut, inclusiv răstignirea lui Iisus Hristos. Prin urmare, se susține că mașina ar putea valida învățăturile Bibliei, oferind o perspectivă directă asupra trecutului.

Cronovizorul putea capta imagini care „pluteau‟ în spaţiu

În cartea sa intitulată "Le Nouveau Mystere du Vatican", Brune relatează întâlnirea sa cu părintele Ernetti în timpul unei plimbări cu barca pe Marele Canal din Veneția la începutul anului 1960. Ca și Brune, Ernetti avea cunoștințe despre istoria limbilor vechi și cei doi se înțelegeau foarte bine. Ernetti a afirmat că el și un grup de oameni de știință renumiți s-au unit într-o căutare comună pentru a descoperi trecutul. Potrivit lui Ernetti, dispozitivul era dotat cu mai multe antene, dintre care trei erau realizate din metale "misterioase" ce capturau sunete și lumină pe tot spectrul. Pe dispozitiv era montat un "căutător de direcții", prin care se putea ajusta epoca specifică pe care doreai să o vizualizezi, în timp ce un ecran reda înregistrările filmate.

Cronovizorul era mai mult decât o fereastră în trecut, funcționând ca un televizor care capta imagini din trecut ce "pluteau" în spațiu. Ernetti a relatat cum a putut asista la discursul lui Marcus Tullius Cicero în fața Senatului Roman în 63 î.Hr.: "Gesturile sale, intonația sa... Cât de puternic era", a spus Ernetti. El a făcut și afirmații mai îndrăznețe, susținând că a observat unele dintre cele mai importante evenimente din Biblie și a participat la formarea Imperiului Roman.

Ernetti a susținut până la moartea sa în 1994 că aparatul a fost ascuns de către Vatican pentru a preveni căderea în mâinile nepotrivite. Interesant este faptul că în 1998, Vaticanul a emis un decret conform căruia "oricine folosește un astfel de instrument va fi pedepsit". Cu mult timp înainte de moartea sa, Ernetti a scris o scrisoare în care susținea că Papa Pius al XII-lea i-a interzis să dezvăluie detalii despre acest dispozitiv, deoarece mașina era extrem de periculoasă și putea limita libertatea umană.

Presă italiană se întreabă de ce Ernetti nu a publicat instrucțiuni detaliate despre modul în care dispozitivul a fost construit pentru a valida informațiile pe care le-a afirmat. Unii susțin că Ernetti a inventat întreaga poveste chiar înainte de moartea sa, în timp ce alții cred ferm că părintele avea dreptate și că nu ar fi putut cunoaște multe detalii din trecut în alt mod. În prezent, totul rămâne un mister. Dacă acest aparat există, a trecut testul timpului, la fel ca toate misterele Vaticanului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel