Mircea Badea, după ce liberalii au înjurat mamele PSD-iștilor: Unii s-au oripilat. Eu nu

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Mircea Badea a făcut un comentariu după ce a văzut imaginile de la petrecerea tineretului PNL cu injurii la adresa PSD. „Să le fu##m mamele!”, au strigat tinerii din PNL.

„Am văzut că jurnaliștii și analiștii erau oripilați că vai ce au zis tinerii liberali despre mamele PSD-iștilor. Pe mine nu m-a oripilat deloc. De ce nu m-a oripilat? Pentru că mi-am calibrat percepțiile și raportările moral intelectuale după mesajele lui Klaus Iohannis. Vă reamintesc că atunci când a venit cetățeanul din Suedia, cu plăcuța suedeză, cu m#ie PSD, și s-a plimbat peste tot, președintele Iohannis, profesor reputat, cu șase case, și inițiator al programului „România educată”, a zis că este „o opinie politică”. O înjurătură a fost legitimată și explicată de Klaus Iohannis ca fiind opinie politică. Deci nu am cum să mai fiu oripilat că niște liberali înjură chiar și niște mame ale PSD-iștilor pentru că este doar o opinie politică, după cum ne-a zis Iohannis”, a zis Mircea Badea.

„Un stat european nu trebuie condus de la peluză. Unii care se revendică a fi urmașii lui Brătianu, liberali de dreapta... să fie de la peluză... nu prea rimează. Niște melteni, care put a brânză a burduf, ghiolbani. Asta se vede din imaginile cu liberalii”, a mai spus Mircea Badea la Antena 3. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că liderul TSD i-a propus să fie trimise flori tuturor mamelor liderilor liberali din TNL, după apariţia celor mai recente imagini de la şcoala de vară a liberalilor, unde s-au proferat injurii la adresa social-democraţilor.

Ciolacu admite că înregistrările respective au afectat „emoţional” coaliţia şi că s-ar fi aşteptat la scuze publice din partea conducerii PNL.

„Preşedintele tinerilor PSD-işti, de la TSD, mi-a propus astăzi, după apariţia acestor imagini, să trimită flori tuturor mamelor liderilor TNL-işti, atât de la nivel central, cât şi din ţară. Mi se pare un răspuns corect din partea preşedintelui (TSD – n.r.) şi îl felicit pentru această propunere. Astfel de lucruri nu duc la o construcţie, afectează în primul rând emoţional o coaliţie. Fiind un derapaj, m-aş fi aşteptat la nişte scuze publice – nu neapărat faţă de PSD-işti – ale conducerii PNL, ci pentru doamnele care au primit aceste injurii. Vom depăşi şi acest moment, nu înseamnă că întoarcem şi celălalt obraz, dar este evident că în interior, acolo, e ceva ce nu funcţionează – la PNL”, a declarat Ciolacu marţi seara la Antena 3.

TSD va trimite flori liderilor liberali din TNL după injuriile adresate de aceștia din urmă, intervenind în conflict chiar și premierul Ciucă

Liderul social-democrat a adăugat că a discutat cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, după apariţia primelor imagini de la şcoala de vară a TNL, ocazie cu care premierul şi-a cerut scuze pentru comportamentul tinerilor liberali, şi este de părere că cei din conducerea PNL ar trebui să ia măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel