Milkshake-ul, beneficii. Te ajută să slăbești

Autorul articolului: Monika Baciu | Dată: 01 Martie 2023, 16:27 | Categorie: Lifestyle
milkshake - FOTO: Freepik@azerbaijan_stockers
milkshake - FOTO: [email protected]_stockers

Milkshake-ul are o serie de beneficii pentru organism. Acesta te poate ajuta chiar să slăbești.

Milkshake-ul este o mare sursă de mai multe substanțe nutritive importante. De asemenea, are o istorie lungă și interesantă. Iar astăzi este ziua milkshake-ului de ciocolată.

Theobroma cacao, denumirea științifică pentru ciocolată, se traduce prin "cacao, mâncarea zeilor". Aztecii l-au măcinat în pulbere, l-au amestecat cu condimente, apă și, uneori, miere și l-au consumat ca băutură.

Milkshake-ul de ciocolată își are începuturile în anii 1494, potrivit istoricului James Delbourgo. Atunci, oamenii din Jamaica au preparat "o băutură caldă... din așchii de cacao proaspăt recoltată, fiartă cu lapte și scorțișoară”, arată WEB.MD.


Milkshake-ul de ciocolată - informații nutriționale

Milkshake-ul de ciocolată se face, în general, prin amestecarea laptelui de vacă cu cacao și îndulcitori, cum ar fi zahărul sau siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză.

Este mai bogat în carbohidrați și calorii decât laptele neîndulcit, dar altfel conține niveluri similare de nutrienți. În funcție de tip, 1 cană (240 ml) de lapte de ciocolată oferă:

- Calorii: 180-211

- Proteine: 8 grame

- Carbohidrați: 26-32 grame

- Zahăr: 11-17 grame

- Grăsime: 2,5-9 grame

- Calciu: 28% din doza zilnică de referință

- Vitamina D: 25%

- Riboflavină: 24%

- Potasiu: 12%

- Fosfor: 25%, arată Healthline.

Milkshake-ul de ciocolată conține, de asemenea, cantități mai mici de zinc, seleniu, iod, magneziu și vitaminele A, B1, B6, B12.

Milkshake-ul - benefic pentru oase

Milkshake-ul de ciocolată este bogat în calciu - principalul mineral prezent în oasele. Lactatele sunt cea mai mare sursă de calciu alimentar în Statele Unite și Canada - oferind aproximativ 72% din aportul zilnic de calciu al unei persoane medii. Restul provine din legume, cereale, leguminoase, fructe, carne, păsări de curte, pește și ouă. Calciul din lactate este ușor absorbabil. Cercetătorii cred că acesta poate fi principalul motiv pentru care lactatele sunt în mod constant legate de dezvoltarea oaselor puternice la copii și adolescenți.

Milkshake-ul de ciocolată – ajutor în diete

Milkshake-ul de ciocolată, datorită conținutului ridicat de zaharuri și glucide, poate suprima pofta de mâncare. Astfel, acesta poate fi un ajutor în diete, arată The Nest. O jumătate de cană de milkshake de ciocolată conține aproximativ 2,5 grame de proteine, puțin peste 7 grame de grăsime, aproximativ 70 de miligrame de calciu și 160 miligrame de potasiu. O cană de lapte cu conținut redus de grăsimi oferă aproximativ 8 grame de proteine, aproape 5 grame de grăsime, aproximativ 300 de miligrame de calciu și puțin sub 350 miligrame de potasiu.

În timp ce milkshake-urile de ciocolată probabil că nu pot fi suficiente ca înlocuitor al meselor, ele vă pot ajuta să ajungeți la aportul zilnic recomandat de 20 până la 35 de grame de grăsimi, 800 până la 1000 de miligrame de calciu și 4.700 de miligrame de potasiu pe zi. Aportul recomandat pentru proteine se bazează pe greutate. Ai nevoie de aproximativ 0,66 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite