Micul dejun care te ajută să slăbești. Ce obiceiuri trebuie să adopți

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Auzim tot timpul că „micul dejun este cea mai importantă masă a zilei”. Dar când vine vorba de alegerea alimentelor potrivite pentru micul dejun, cum putem ști care sunt cele mai bune pentru obiectivele noastre de sănătate?

Chiar dacă micul dejun este o masă importantă, anumite obiceiuri de  vă pot deraia de la îndeplinirea obiectivelor de pierdere în greutate fără să vă dați seama. 

Pentru a afla mai multe despre obiceiurile mai sănătoase pentru micul dejun pe care le putem alege atunci când încercăm să slăbim, am discutat cu câțiva dieteticieni experți pentru a primi sfatul lor.

A te răsfăța din când în când cu produsele tale de patiserie sau coapte preferate este total inofensiv, dar obișnuința de a trișa zilnic poate contribui la creșterea în greutate.

„A mânca acel produs de patiserie preferat poate fi foarte tentant. Are  un gust îmbietor și, de obicei, există o varietate de opțiuni semnificativă la fiecare patiserie de la colțul străzii. Asta pentru că sunt încărcate cu zahăr, iar zahărul provoacă creșterea în greutate, mai ales în jurul stomacului. De asemenea, vă puteți expune riscului de boli de inimă, diabet de tip 2, depresie, îmbătrânire a pielii și acnee. În schimb, încercați să luați o gustare sănătoasă, cum ar fi o tartă cu proteine ​​​​sau orice tip de fructe”, spune Courtney D'Angelo, dietetician înregistrat și autor la Go Wellness.

Nu trebuie să bei cafeaua fără lapte pentru ca aceasta să fie sănătoasă, dar este important să iei în considerare ce adaugi zilnic la ceașca ta de dimineață.

„Frișca nesănătoasă pe care o punem în cafeaua noastră are zaharuri adăugate și arome artificiale care pot fi dăunătoare. În plus, adăugarea de zahăr, pe lângă crema din cafea, va avea efecte duble. Prea mult zahăr, mai ales la micul dejun, ne poate determina să dorim și mai mult zahăr pe tot parcursul zilei. De asemenea, ne încetinește metabolismul, ceea ce nu ne va ajuta să ardem calorii, să ne furnizăm energia de care avem nevoie pentru a face mișcare sau să ardem grăsimea din jurul abdomenului. În schimb, încercați să beți cafeaua neagră, fără nimic adăugat, sau măcar cu îndulcitori alternativi. Puteți chiar să adăugați proteine ​​în cafea", spune D'Angelo, potrivit Eat This.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel