Michael Jackson - 60 de zile fără somn înainte de tragedie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Mama lui Michael Jackson este în "război" cu unul dintre nepoți/Facebook
Mama lui Michael Jackson este în "război" cu unul dintre nepoți/Facebook

Pe data de 25 iunie 2009, Michael Jackson, cunoscut sub numele de "regele muzicii pop," a trecut în neființă. 

La acea vreme, un expert în domeniul somnului a declarat că artistul american "reprezintă singurul caz cunoscut de persoană care a fost privată de somn timp de 60 de zile, fără a intra în stadiul de mișcare rapidă a ochilor (REM sleep), care este faza reală a somnului pentru organism." De asemenea, el a explicat că administrarea excesivă de Propofol de către medicul său personal, Conrad Murray, l-a privat practic pe Michael de somnul normal, ceea ce a contribuit la moartea sa din cauza unei supradoze.

La procesul privind decesul lui Michael Jackson, profesorul Charles Czeisler de la Harvard Medical School, un expert în probleme legate de somn, a făcut o declarație uimitoare. Se pare că medicul personal al artistului, Conrad Murray, a fost acuzat, printre altele, de administrarea incorectă a medicației pacientului său. Prin utilizarea excesivă a Propofolului pentru tratarea insomniei, Michael nu a experimentat, de fapt, somn real timp de 60 de zile! Această substanță împiedică intrarea în faza REM a somnului și perturbă ciclul normal de somn, dar induce o senzație falsă de odihnă în cei care o consumă, potrivit DailyMail.

Medicul îi administrase Propofol timp de 60 de zile

De asemenea, acesta a fost de părere că, lipsa somnului REM ar fi putut duce la moartea lui Michael Jackson, dacă acesta nu ar fi murit de la supradoză. Înainte ca artistul să moară la vârsta de 50 de ani, în data de 25 iunie 2009, Conrad Murray îi administrase Propofol timp de 60 de zile. Michael a murit de o supradoză din acest anestezic. 

Când oamenii sunt privați de somnul REM pe termen lung, se confruntă cu anxietate, paranoia, depresie și dificultăți în învățare și concentrare. De asemenea, își pierd apetitul și experimentează o încetinire semnificativă a reflexelor fizice, în timp ce reacțiile emoționale devin mult mai intense.

Potrivit lui Charles Czeisler de la Școala de Medicină Harvard, care oferă consultanță pentru entități precum NASA și CIA, "La fel ca un computer, creierul trebuie să se deconecteze pentru a menține celulele pe care le avem toată viața, deoarece nu le putem produce în plus. Somnul reprezintă procesul de reparare și întreținere a celulelor creierului."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel