Micul dejun, esențial pentru organism. Ce se întâmplă dacă nu mănânci dimineața

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
micul dejun - FOTO: Freepik
micul dejun - FOTO: Freepik

Micul dejun este esențial pentru funcționarea normală a organismului. Ce se întâmplă dacă nu mănânci dimineața.

Micul dejun asigură o cantitate substanţială din necesarul zilnic indicat de vitamine esenţiale, minerale şi nutrienţi, precum fierul, calciul şi complexul de vitamine B.  

Să mănânci micul dejun sau să nu aceasta este adevărata întrebare. Sunt cei care nu-și pot începe ziua fără un castron de fulgi de ovăz sau o porție consistentă de ouă. Sunt alte persoane, însă, care nu pot mânca absolut nimic dimineața, arată Eat This.

Cum te poți îmbolnăvi dacă sari peste micul dejun

Potrivit Kristi King, un dietetician clinic senior la Texas Children's Hospital, a sări peste micul dejun s-a dovedit a avea un "risc mai mare de diabet zaharat de tip 2, risc mai mare de obezitate din cauza rezistenței la insulină și reglarea hormonilor, precum și risc crescut pentru atacuri de cord și hipertensiune arterială".

Corpul este privat de nutrienții necesari pentru o bună funcționare atunci când sărim peste micul dejun. Persoanele care nu iau micul dejun pierd vitaminele cheie și alți nutrienți care se găsesc în alimentele obișnuite incluse în masă.

"Micul dejun este, de asemenea, un moment excelent pentru a obține substanțele nutritive atât de necesare în dieta ta, inclusiv fibrele și vitaminele care te energizează pe parcursul zilei. Deci, sărind peste micul dejun poate provoca daune organismului, contribuind la efectele pe termen lung asupra sănătății, ca rezultat” spune King.

Faptul că nu consumați micul dejun vă poate afecta nivelul de zahăr din sânge. În plus, și funcțiile cognitive vor fi afectate. Adulții care au sărit peste micul dejun au consumat mai mulți carbohidrați, inclusiv zaharuri adăugate, grăsimi totale, inclusiv saturate și mai puține fibre decât persoanele care au mâncat prima masă a zilei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel