VREMEA în următoarele două săptămâni. Prognoza METEO pentru jumătatea sudică a țării

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Partea a doua a lunii noiembrie va avea maxime în jur de 12-14 grade și minime pozitive.

Începând cu 21 noiembrie vremea se răcește, iar la finalul lui noiembrie temperaturile vor coborî chiar și sub limita de îngheț.

Muntenia

Temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie în prima zi spre 8 grade, în data de 17 noiembrie, ulterior vor crește spre medii în jurul a 14 grade, în data de 21 noiembrie. Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea până spre sfârșitul intervalului spre valori medii de 8...9 grade. Minimele vor scădea de la 4...5 grade, în data de 15 noiembrie spre valori medii în jurul a 0 grade, în data de 18 noiembrie. Ulterior, cu ușoare variații, minimele vor crește spre 4 grade, în data de 23 noiembrie, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului, spre valorii medii de -1...0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în perioada 22 – 28 noiembrie.

Oltenia

Temperaturile maxime vor scădea de la 10 grade, în prima zi a intervalului spre valori medii în jurul a 8 grade, în data de 16 noiembrie, apoi până în data de 21 noiembrie vor crește spre 13 grade. Ulterior datei de 21 noiembrie, temperaturile maxime vor scădea treptat, astfel încât la sfârșitul intervalului, în medie se vor înregistra 7...8 grade. În perioada 15-24 noiembrie, variațiile temperaturilor minime vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra valori medii de 2...4 grade, apoi acestea vor scădea până în jurul a 0 grade, valoare ce va fi de interes în perioada 25 -28 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Citește și: Prognoza METEO pentru partea de nord a țării. VREMEA în următoarele două săptămâni

Banat

În intervalul 15 – 20 noiembrie, în medie, se vor înregistra valori ale temperaturilor maxime de 10 - 12 grade și minime de 3 - 5 grade. Ulterior datei de 20 noiembrie, vremea se va încălzi ușor, temperatura maximă urmând a crește spre valori în jurul a 14 grade, în 21 noiembrie, apoi va scădea până spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în data de 23 noiembrie. Procesul de răcire a vremii va continua, astfel încât media temperaturilor maxime va coborî spre valori în jurul a 5 grade până la sfârșitul intervalului. În perioada 20 – 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 4...6 grade, apoi valorile termice nocturne vor scădea spre valori medii, în jurul a 0 grade, în data de 25 noiembrie, valoare ce va fi de interes până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.

La munte

În perioada 15-18 noiembrie, variațiile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media temperaturilor maxime fiind de 2...4 grade. În data de 19 noiembrie acestea vor scădea spre medii în jurul a 0 grade, apoi vor crește spre 4...5 grade până în data de 22 noiembrie. Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului spre medii în jurul a 0 grade. Minimele vor scădea de la 0 grade, în prima zi spre valori medii în jurul a -4 grade, în data de 19 noiembrie, apoi vor crește treptat spre -2...-1 grad, în data de 23 noiembrie. După data de 23 noiembrie, tendința temperaturilor minime va fi de scădere până la sfârșitul intervalului spre valori medii de -6...-5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 18 și 19 noiembrie, apoi în perioada 22 -28 noiembrie.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie, în prima zi a intervalului spre 8 grade, în data de 16 noiembrie, apoi vor crește treptat până spre 12...13 grade, în data de 22 noiembrie. Ulterior aceste date, temperaturile maxime vor scădea ușor până spre 8 grade, în data de 25 noiembrie, apoi până la sfârșitul intervalului vor crește ușor spre 10 grade, în medie. În perioada 15-18 noiembrie, minimele vor scădea de la 7...8 grade, în medie în prima zi, spre 3 grade. Vor crește ulterior, în perioada 19 -23 noiembrie până spre 6 grade, apoi până la sfârșitul intervalului vor scădea treptat spre 2...4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioada 22 – 28 noiembrie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel