Messi şi Mbappe, în topul jucătorilor cu cele mai multe goluri marcate la Cupa Mondială

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Lionel Messi şi Kylian Mbappe au intrat în topul celor mai buni marcatori de la Cupa Mondială. 

Argentinianul Lionel Messi, noul campion mondial cu naţionala Albiceleste, şi francezul Kylian Mbappe, finalist nefericit alături de Les Bleus, au intrat în topul celor mai buni 10 marcatori din istoria Cupei Mondiale de fotbal, după turneul final din Qatar

Cu un total de 13 goluri, şapte dintre ele la CM 2022, inclusiv o dublă în finală, Messi ocupă locul al patrulea în această ierarhie, la egalitate cu francezul Just Fontaine, care a reuşit să înscrise de 13 ori la o singură ediţie a Cupei Mondiale, cea din 1958, găzduită de Suedia.

Kylian Mbappe, care a reuşit o triplă în finala cu Argentina, se află pe poziţia a şasea, cu un total de 12 goluri, la egalitate cu "regele" Pele.

Acest clasament este dominat în continuare de germanul Miroslav Klose (16 goluri).

Iată ierarhia celor mai buni marcatori din istoria Cupei Mondiale:
1. Miroslav Klose (Germania) 16 goluri
2. Ronaldo (Brazilia) 15 goluri
3. Gerd Müller (Germania) 14 goluri
4. Lionel Messi (Argentina) 13 goluri
5. Just Fontaine (Franţa) 13 goluri
6. Kylian Mbappe (Franţa) 12 goluri
7. Pele (Brazilia) 12 goluri
8. Sandor Koksis (Ungaria) 11 goluri
9. Jürgen Klinsmann (Germania) 11 goluri
10. Helmut Rahn (Germania) 10 goluri
11. Gary Lineker (Anglia) 10 goluri
12. Gabriel Batistuta (Argentina) 10 goluri
13. Teofilo Cubillas (Peru) 10 goluri
14,. Thomas Muller (Germania) 10 goluri
15.. Grzegorz Lato (Polonia) 10 goluri

Pele este sigur că Maradona zâmbeşte din ceruri după victoria Argentinei 

Încoronarea argentinianului Lionel Messi la Cupa Mondială 2022 este o "traiectorie meritată", a comentat duminică seara pe Instagram legenda braziliană a fotbalului Pele, salutându-l de asemenea pe "prietenul său drag" francezul Kylian Mbappe, informează AFP.

"Felicitări Argentina! Diego (Maradona, decedat pe 25 noiembrie 2020 - n.red.) zâmbeşte cu siguranţă în acest moment", a scris Pele, singurul fotbalist din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970).

În vârstă de 82 de ani, Pele a urmărit finala câştigată de Argentina în faţa Franţei la loviturile de departajare la spitalul din Sao Paulo în care este tratat pentru un cancer de colon.

"Astăzi fotbalul continuă să-şi spună povestea, ca întotdeauna, într-un mod incitant. Messi a câştigat prima sa Cupă Mondială, aşa cum merita traiectoria sa. Prietenul meu drag Mbappe a marcat patru goluri (inclusiv o lovitură de departajare - n.red.) într-o finală. Ce cadou a fost să asist la acest spectacol pentru viitorul sportului nostru", a continuat fostul jucător.

Pele a lăudat şi Marocul, cea mai bun echipă africană din istoria Cupei Mondiale, învinsă la limită de Croaţia (2-1) în meciul pentru locul al treilea, sâmbătă, "pentru această campanie incredibilă".

Una dintre fiicele lui Pele, Kely Nascimento, a postat duminică o fotografie cu tatăl ei ei primind un masaj la picioare în timp ce urmărea finala Cupei Mondiale.

Potrivit ultimului buletin medical publicat luni, brazilianul continuă sa fie tratat într-un salon normal şi nu într-o unitate de terapie intensivă, iar "semnele sale vitale sunt stabile"

Argentina a câştigat duminică al treilea titlu de campioană mondială din istoria sa, după cele cucerite în 1978, cu Mario Kempes în rol de vedetă, în 1986, când căpitan şi superstar a fost Diego Maradona, scrie Agerpres. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel