Mercedes vrea să rupă piața: O electrică cu autonomie de peste 1.000 km. Doar plafonul mașinii cu celule fotovoltaice poate da energie pentru 25 km

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 04 ian 2022, 12:39 | Categorie: Economie

Producătorul german de automobile premium a anunțat că noua mașină va putea parcurge peste 1.000 km cu o singură încărcare.

Mercedes încearcă să convingă potenţialii clienţi că lipsa infrastructurii de încărcare nu trebuie să fie un impediment în calea achiziţionării unui vehicul electric.

Vision EQXX 

Distanţa a fost calculată folosind simulări digitale interne ale condiţiilor de trafic din viaţa reală.

Celulele fotovoltaice de pe plafon ajută sistemele electrice ale mașinii, iar în condiții ideale, aceasta poate produce suficientă energie pentru a avea o autonomie suplimentară de până la 25 de kilometri.

Cu toate acestea, o versiune oficială a lui Vision EQXX, care va fi prezentat în primăvară, va fi capabil să parcurgă aproape o distanţă dublă faţă de un Tesla Model S complet încărcat, scrie Financial Times, care citează producătorul german.

Disponibil din 2024 sau 2025

Pachetul de baterii din Vision EQXX are un volum cu 50% mai mic şi este cu 30% mai uşor decât bateriile din prezent.

„Probabil că nu avem nevoie de această gamă într-o maşină compactă, dar acum putem reduce dimensiunea bateriei, putem avea chiar şi o baterie mult mai mică decât vedem aici în EQXX. Asta înseamnă costuri mai mici ale automobilului" a adăugat Markus Scäfer.

Anul trecut, Mercedes a lansat o versiune electrică, EQS, care este capabilă să parcurgă mai mult de 650 de kilometri cu o singură încărcare.

Citește și: Record pentru Ghişeul.ro: platforma a colectat peste 1 miliard de lei în acest an

Mercedes s-a angajat să devină o marcă exclusiv electrică până în anul 2030. Compania a fost criticată pentru deţinerea unei echipe de Formula 1, ale cărei maşini funcţionează cu combustibili fosili. Cu toate acestea modelul electric a fost dezvoltat cu ajutorul echipelor campioane de Formula 1 şi Formula E ale Mercedes-Benz, scrie mediafax.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite