Melomanii savurează opera și picnicuri la Festivalul Glyndebourne din Anglia

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Helena Lopes/Pexels
Fotografie de la Helena Lopes/Pexels

Situați într-o regiune rurală a Angliei, la aproximativ 80 de kilometri distanță de Londra, Festivalul de Operă de la Glyndebourne oferă o perspectivă neobișnuită asupra acestei forme de artă, potrivit informațiilor furnizate de Reuters.

Suntem doar noi şi oile aici, spune Lauren Snouffer, o soprană din Austin, Texas, care cântă pentru prima dată la Glyndebourne, în rolul Pamina din opera Flautul fermecat, de Mozart.

Festivalul celebrează anul acesta cea de-a 90-a aniversare şi este renumit printre iubitorii de operă din toată lumea. Circa 150.000 de persoane participă pe parcursul stagiunilor de vară şi toamnă, iar biletele se epuizează rapid.

Unele bilete costă peste 250 de lire sterline (318 dolari), însă există şi oferte la jumătate de preţ pentru iubitorii de operă cu vârsta sub 40 de ani.

Grădinile se deschid la ora 15:00. iar concertele încep de la ora 17:00, cu o pauză de 90 de minute în care spectatorii, îmbrăcaţi în ţinute de seară, se bucura de picnicuri elegante în aer liber, sub privirile oilor care pasc pe păşunile din apropiere.

Sala de concert de la Glyndebourne are o capacitate de 1.200 de persoane - e mică în comparaţie cu marile săli de concert - şi, potrivit lui Lauren Snouffer, care are 36 de ani, permite un stil vocal mai intim.

Poţi cânta mai nuanţat şi te poţi adresa direct auditoriului, a spus ea.

Vizitatorii aduc cu ei coşuri, sfeşnice, feţe de masă albe şi gustări scumpe.

E un picnic mai sofisticat, a spus Yana Penrose, de 31 de ani, care este păpuşar şi se află în interiorul unei marionete gigant, care cântăreşte peste 40 de kilograme.

Penrose se află pentru prima oară pe scena unui spectacol de operă după ce a activat opt ani ca păpuşar şi actriţă la finalul şcolii de teatru.

E o experienţă diferită ca atunci când iau metroul de la apartamentul meu din sudului Londrei, ajung în centru şi joc într-un spectacol, a spus ea.

Spre deosebire de alte săli de operă din Europa, stagiunea principală estivală de la Glyndebourne nu primeşte în mod direct subvenţii publice.

Sara Eppel, de 62 de ani, vine la Glyndebourne alături de soţul ei din anii 1980, iar ceea ce a convins-o să revină este standardul muzicii.

Pregătirea unui picnic, câteodată chiar şi pentru 11 prieteni şi membri ai familiei, face parte din experienţa festivalului.

Nu e doar opera, e întreaga zi, a spus ea. Pentru noi, a fost mereu pe agenda noastră estivală.

Evenimentul se desfăşoară anul acesta în perioada 16 mai - 25 august.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel