Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

'Cotton Eye Joe' a inspirat un nou record mondial pe YouTube, cu trei miliarde de vizualizări în doar 26 de zile.

Evenimentul viral "Gedagedigedagedago" - care are la bază hitul clasic de petrecere al lui Rednex - a cucerit rețelele de socializare cu un număr de vizualizări de 28 de ori mai mare decât cel mai bun videoclip muzical de pe platforma de partajare video și de 13 ori mai mare decât cel mai difuzat cântec pe Spotify.

'Cotton Eye Joe' a ajuns la un miliard de vizualizări în opt zile, depășind "Hello" a lui Adele, care a avut nevoie de 87 de zile pentru a atinge aceeași cifră.

Aceasta urmează creșterii YouTube Shorts, fenomenul viral generând 20 de milioane de ore de ascultare într-o perioadă de 26 de zile, ceea ce reprezintă echivalentul a 700 de milioane de vizualizări tradiționale.

'Hello' a avut nevoie de 34 de zile pentru a ajunge la 500 de milioane.

Într-o declarație, Pat Reiniz - fondatorul Rednex și producătorul 'Cotten Eye Joe' - a declarat:

"Are loc o schimbare de paradigmă în care ne întrebăm: cum se măsoară cel mai bine succesul muzical? Acest eveniment a fost creat datorită milioanelor de creatori de videoclipuri care au generat miliarde de redări fragmentate ale muzicii Rednex, mai degrabă decât ca urmare a modului tradițional de ascultare. Va fi o provocare pentru industria muzicală să reflecte aceste diverse numărători în topuri și măsurători și chiar se pune întrebarea: "Se schimbă utilizarea și conceptul de bază al muzicii în sine?". "

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel