Margareta Pâslaru împlinește 79 de ani. Cum se menține în formă marea artistă: Cea mai eficientă „dietă”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Margareta Pâslaru, foto Agerpres
Margareta Pâslaru, foto Agerpres

Margareta Pâslaru, emblema feminității și a eleganței din România, a acceptat invitația de a vorbi, într-un interviu pentru Spectacola, despre proiectele în care este implicată în prezent, despre povestea melodiilor pe care le compune și interpretează, dar și despre grija pe care a acordat-o întodeauna modului în care se prezintă în fața publicului ei. 

Margareta Pâslaru, artista care a revoluţionat muzica uşoară românească şi care, în cei 64 de ani de carieră artistică neîntreruptă, a cucerit publicul nu doar prin vocea sa inconfundabilă, ci şi prin talentul actoricesc, sensibilitatea versurilor, dar și stilul elegant cu care se prezintă în fața publicului, împlinește, pe 9 iulie, frumoasa vârstă de 79 de ani. 

Cântăreaţă de muzică uşoară şi populară, compozitoare şi textieră, actriţă de teatru şi film, Margareta Pâslaru s-a născut la 9 iulie 1943, în Bucureşti. A debutat în muzică în copilărie, vocea ei amplă şi timbrul grav fiind remarcate rapid. 


Marea artistă continuă să încânte publicul prin muzica sa, dar și să fie o inspirație de stil pentru românce, indiferent de vârstă. 


Longevitate creatoare pe multiple planuri: muzică, teatru, film, creații muzicale, susținerea tinerelor talente, CD-uri caritabile, acțiuni de voluntariat. A inițiat în 2009 programul Banca de Alimente - Crucea Roșie. În 2008 a fost onorată la Uniunea Compozitorilor pentru 50 de ani de activitate neîntreruptă. Artista pentru care au scris 65 de compozitori a înregistrat 788 de piese la Radio, TV și pe discuri, până în prezent, inclusiv compoziții proprii. În 2018 au fost sărbătoriți cei 60 de ani creativi la Muzeul Literaturii Române, marcând deceniile 2000. Legendara artista a primit în SUA, în 2002, Premiul Women of Excelence pentru inițierea sărbătoririi zilei de 1 Iunie "Internațional Children's Day". În 2016, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film - UARF i-a oferit Diplomă de Excelență și clachetă "Artist plurivalent". Desemnată Primul Ambasador al Festivalului Tânăr Sibiu, artista a primit Diplomă "Platina valorii", în 2019. Premiul Academic și Trofeul UCIN pentru întreaga activitate i-au fost înmânate de prof. univ. dr. Laurențiu Damian, la Gala Uniunii Cineaștilor 2021.


Margareta Pâslaru: Gândirea sănătoasă rămâne un exercițiu permanent, zilnic învăț câte ceva.

Marea artistă a dezvăluit că ziua de naștere și-o va petrece în studio, lucrând la noul album aniversar  2023, despre care spune că este  o „petrecere” în sine care  „te-mbată fără alcool”.

Ce cadou își dorește la împlinirea celor 79 de ani


„ Darul divinității, darul de a compune. Fiorul transmis de muzică, răspândește bucurie, dragoste, tristețe, revoltă, umor, duioșie, chiar invită la dans. Am interpretat piese în ritmuri precum rumba lentă, vals, foxtrot, tango, cha-cha, mambo, sirtaki, până la twist, slow-rock, reggae, shake, blues. De câte ori ideile sosesc :), le împărtășesc colaboratorilor Jolt și Andrei Kerestely în studioul cărora înregistrez în beneficiul unor cauze meritorii.”, a declarat Margareta Pâslaru pentru Spectacola. 


Cum se menține în formă

La 79 de ani, marea artistă continuă să rămână un etalon al frumuseții și al eleganței. Secretul ei: Gândirea sănătoasă și dansul.


„Gândirea sănătoasă rămâne un exercițiu permanent, zilnic învăț câte ceva. ( ....) Cea mai eficientă „dietă” este cea de a cânta dansând, consumă energia în turnee, două spectacole zilnic cu câte 5-6 melodii, și 3 spectacole sâmbăta și duminica (un comentator admira la TV faptul că cineva a cântat și dansat 4 minute). :)
Prin numeroase și minunate solicitări, în teatru și film, repetiții, înregistrări, filmări TV, mi-am format un ritm propriu. Desigur, ritmul prezent s-a schimbat, include adaptarea la noi tehnologii prin care prezint aspectul creator și experiența. Am înlocuit deplasările obositoare cu studioul de înregistrări”, a mai spus artista pentru sursa citată.  

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel