Mamaia Nord, un ”Popești-Leordeni” al litoralului: Fiecare a construit unde a vrut. Preţul unui apartament ajunge şi la 300.000 de euro

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Dezvoltatorii imobiliari, puşi pe căpătuială, au profitat de cererea mare și au ridicat, în zona de nord a litoralului românesc, zeci de blocuri fără vreo normă arhitecturală, scrie Antena3.

În Mamaia Nord, preţurile apartamentelor pornesc de la 80.000 de euro şi ajung până la 300.000 euro pentru un penthouse. 

"Se construieşte practic aşa cum se face în toată România care funcţionează într-un fel pur şi simplu de avarie. Sunt probleme din toate părţile, administraţia nu a făcut un proiect acolo, investitorii nu au ambiţii arhitectonice, oamenii vor să se adăpostească şi rezultatul se vede", spune Andrei Chivu, arhitect.

Mamaia Nord, raiul dezvoltatorilor imobiliari

Au fost ridicate, în fiecare an, construcţii  haotice, doar cu scopul profitului şi au transformat staţiunea de la malul mării într-un complex rezidenţial imens, fără nicio regulă şi fără spaţii verzi. 

De la începutul anului şi până în prezent au ajuns pe masa Primăriei Năvodari 216 autorizaţii de construire. Din acestea, 67 de autorizații sunt pentru ridicarea ansamblurilor imobiliare. 

Citește și: Școlile se redeschid automat în localitățile cu o rată de infectare este mai mică de 3 la mie. Peste 700 de localități nu se încadrează

Cum ar trebui să fie

O staţiune în care totul este bine pus la punct trebuie să aibă: şosea de coastă, zonă verde, simetrie şi clădiri din faţă mai mici, astfel încât să nu obtureze vederea la mare a celor din planul doi. 

La noi, apartamentele la o aruncătură de băţ de plajă sunt nenumărate, pentru că, desigur, există cerere, notează Antena3. 

Rezultatul a fost o înşiruire inestetică de blocuri la malul mării, fără şosea de coastă şi fără o planificare urbanistică şi funcţională, spun specialiştii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel