Maestrul 'Dream Weaver', Gary Wright, s-a stins la vârsta de 80 de ani

Autorul articolului: Dana Mihai | Dată: 05 sep 2023, 14:10 | Categorie: Știri

Gary Wright a murit după o lungă luptă cu boala.

Justin Wright, fiul lui Gary, a spus că tatăl său a murit luni dimineață la casa sa din Palos Verdes Estates, California - care se află în South Bay. A fost diagnosticat cu Parkinson în urmă cu 5 sau 6 ani, precum și cu demență la scurt timp după aceea.

Boala Parkinson a lui Gary a progresat rapid în ultimul an, iar Justin spune că tatăl său și-a pierdut în cele din urmă capacitatea de a se deplasa și de a vorbi. În ultimele zile, asistentele care lucrau la casa lui Gary au spus familiei că acesta nu va mai avea mult de trăit.

Familia și cei dragi au fost alături de el în momentul morții sale - a cărei veste a început deja să se răspândească în lumea muzicii, inclusiv la cântărețul și compozitorul Stephen Bishop.

Gary va fi, probabil, cel mai bine amintit pentru două cântece masive pe care le-a scos la mijlocul anilor 1970 - "Dream Weaver" și "Love is Alive" - dar catalogul său merge mult mai departe de acestea.

A ajuns să producă 12 albume diferite începând cu 1970... să nu vorbim de o tonă de compilații și colaborări cu alți muzicieni. Unul dintre celebrele parteneriate din care a făcut parte pentru o vreme a fost cu nimeni altul decât George Harrison.

Gary a fost claviaturist pe albumul lui George "All Things Must Pass" și este creditat ca fiind cel care a ajutat și la alte piese solo ale lui George. George i-a întors favoarea pentru unul dintre albumele lui Gary, după ce a lucrat la "Footprints".

Gary a făcut multe pentru muzică în general - este cunoscut și ca fiind unul dintre primii artiști mainstream care a introdus sintetizatorul în pop... care a devenit un element de bază în business-ul de astăzi.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience