Lupți cu starea proastă și lipsa de energie? Descoperă alimentele care alungă astenia

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
 Lupți cu starea proastă și lipsa de energie? Descoperă alimentele care alungă astenia/Freepik
Lupți cu starea proastă și lipsa de energie? Descoperă alimentele care alungă astenia/Freepik

Fie că te confrunți cu astenia sezonieră în fiecare an sau doar în tranziția spre sezonul rece, poate fi benefic să explorezi opțiunile alimentare pentru a preveni stările de oboseală și de dispoziție proastă atunci când simți că te afectează.

Persoanele care se luptă cu astenia adesea experimentează simptome precum stări de dispoziție afectate, niveluri variabile de depresie, o inexplicabilă scădere a energiei, perturbări ale somnului, iritabilitate, creșterea apetitului, dorința de carbohidrați și alimente dulci, precum și dureri de cap.

Dacă te numeri printre aceşti, trebuie să ştii tot ceea ce mănânci are un impact enorm asupra stării tale de spirit. Prin urmare, ai putea avea mai multă energie şi ai putea scăpa de alte manifestări ale asteniei dacă ai lua în calcul câteva schimbări de dietă în anotimpurile de tranziţie.

Alimentele fermentate

Intestinul joacă un rol enorm în susținerea bunăstării mentale și fizice, motiv pentru care ar fi bine să acorzi mai multă atenție alimentelor sănătoase pentru această parte a corpului, cum sunt murăturile.

Sănătatea microbiomului influenţează starea de spirit, prin urmare ai nevoie de mai multe bacterii benefice în intestin care ajută la îmbunătățirea sănătății mintale. Dacă te-ai întrebat vreodată dacă sănătatea ta intestinală ar putea fi legată de anxietatea ta, răspunsul este afirmativ. De aceea, se recomandă consumul de alimente fermentate, bogate în probiotice.

Ouăle

Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, ceea ce înseamnă că îţi vor menține starea de saţietate de-a lungul zilei, ouăle alese pentru micul dejun s-a dovedit că dau o starea de spirit mai bună în diminețile mohorâte.

Te-ar mai putea interesa: Ce să faci când schimbările de vreme îți descarcă bateriile

Conţin şi vitamina D, aceeași pe care soarele o oferă corpului. De fapt, lipsa luminii solare este adesea asociată cu astenia, iar vitamina D este cunoscută ca vitamina soarelui, deoarece corpurile noastre o pot produce atunci când sunt expuse la soare.

Legumele de sezon

Prazul, cartofii și broccoli sunt ideala în supe şi alungă astenia. Legumele au un conținut mare de nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți.

Prin consumarea acestor alimente, îţi susţii sistemul imunitar și crești nivelul de energie. Rădăcinoasele sunt cele mai bune aliate toamna şi le poţi include în supe sau salate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel